Tillbaka till Yoga

Yoga för barn 6-8 år

 • Du tränar upp din förmåga att fokusera
 • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
 • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

Yoga för barn 6-8 år
Alla barn tycker om och mår bra av rörelse. I denna kurs får barnen möta yoga i ett lekfullt och prestigelöst sammanhang. Med hjälp av en utbildad ledare får barnen leka fram yogan för att skapa lugn och motverka stress. Samtidigt utvecklas även balans, koordination och smidighet. Yoga för barn kan även utveckla koncentrationsförmågan och ge barnen verktyg att möta sina känslor. Yogan ger ett utrymme i vardagen där inget mäts i prestation vilket är viktigt för barns självförtroende och självkänsla.

Att delta i kursen bör grunda sig i barnets egen lust och motivation. Här kan varje barn möta yogan i en tillåtande och inspirerande atmosfär där alla är bra just precis som de är.

Innehåll
Ett typiskt pass börjar med att vi hälsar på varandra och känner in kroppen med hjälp av rörelse och andning. Med både musik och sagoberättelser får barnen bekanta sig med yogan. Mattor, filtar, musik och dofter hjälper oss att skapa ett lugn och en inbjudande stämning. Målet är att introducera barn till yogan på ett lekfullt sätt där kreativiteten får stort utrymme. Barnen får testa olika yogaövningar för avslappning, balans, koordination och smidighet.

Upplägg
Vi träffas en gång i veckan under 8 veckor. Varje tillfälle är 45 minuter långt med tid för uppstart och avslut inräknat i lektionstiden.

Förkunskaper
Inga förkunskaper eller särskild utrustning krävs. Kom ombytt i bekväma kläder.

Kursledare
Mitt namn är Maria och har ett stort intresse av hälsa och har utbildat mig i många år till kostrådgivare, näringsterapeut, örtspecialist och till barnyogalärare. Jag har i många år själv använt mig av yogan i vardagen för att må bra och har genom mina egna samt andras barn märkt hur de gärna och glädjefyllt tar till sig yogan. Det finns en stor önskan hos mig att sprida yogan till barn och deras familjer för att få tillgång till en metod i vardagen att hantera stress och öka kroppsmedvetenheten.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmälan

 • Kurslokal: Medborgarskolan Jämtland/Härjedalen, Prästgatan 64 A, ÖSTERSUND (Karta)
 • Ledare: Maria Wall
 • Start: den 10 oktober 2016
 • Dag och tid: Måndag 16:45-17:30
 • Kurstimmar: 8
 • Tillfällen: 8
 • Kursnummer: 54684
 • Pris: 695 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Jämtland/Härjedalen ÖSTERSUND

Prästgatan 64 A, 83133 ÖSTERSUND
Telefon: 063-51 00 60

Jämtland-Härjedalen
Prästgatan 64
83133 ÖSTERSUND

063-51 00 60
ostersund@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Östersund

Amplified

För bandet!

På Amplifieds musikhus i Östersund repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare..

Stort grattis säger vi till Ann Kock som är utsedd till Årets Kursledare 2015 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare