Tillbaka till Fysik

Unikt studiebesök kring artificiell intelligens - AI

Följ med på ett unikt studiebesök till AI-forskarna i Linköping! Du får möta de humanoida robotarna från fotbolls-VM, och själv ta plats i labbet för att bättre förstå hur man skapar artificiell intelligens!

Upplägg
Studiebesöket består av ett dagsbesök på universitetet i Linköping, där vi kommer att få en visning och presentation av verksamheten, se närmare på landslaget i robot-fotboll, och indelade i mindre grupper pröva att jobba i labbet där man skapar artificiell intelligens.

Förkunskaper
Du behöver inga formella förkunskaper för att delta i studiebesöket, men berätta om du har tidigare erfarenhet av programmering då vi kommer att delas in i grupper för övningar i labbet.

Bra att veta
Själva studiebesöket sker på plats i Linköping, gruppen samlas där, och du har möjlighet att ansluta oavsett var du bor i Sverige. I avgiften ingår lunch, kaffe, och deltagande i kursen. Inga kostnader tillkommer för material. Då står själv för din transport till och från universitetet.

Våren 2016 inledde Medborgarskolan ett nytt samarbete med tidskrifterna Forskning och framsteg, Modern Psykologi, Modern Filosofi och Språktidningen. Du som väljer att delta i den här föreläsningen hittar ett bra erbjudande här <http://vetenskapsmedia.se/medborgarskolan>

Anmälan

Universum i din hand/Christophe Galfard, Vårt klot så ömkligt litet/Ulf Danielsson, Om att skriva/Sofi Oksanen, Möt dina värsta talarutmaningar/Elaine Eksvärd, Det första intrycket/Angela Ahola, Mer passion i livet /Eva Sanner.

Visa alla föreläsningar

Följ med på ett unikt studiebesök till AI-forskarna i Linköping. Du får möta de humanoida robotarna från fotbolls-VM, och själv ta plats i labbet för att bättre förstå hur man skapar artificiell intelligens.

Läs mer här

Med ett presentkort från Medborgarskolan kan mottagaren själv välja och vraka från vårt breda utbud av kurser och föreläsningar.

Ge bort ett presentkort

Kostnadsfria kurser i svenska och samhällskunskap för asylsökande.

Läs mer / Read more