Tillbaka till Fysik

Unikt studiebesök kring artificiell intelligens - AI

Följ med på ett unikt studiebesök till AI-forskarna i Linköping! Du får möta de humanoida robotarna från fotbolls-VM, och själv ta plats i labbet för att bättre förstå hur man skapar artificiell intelligens!

Upplägg
Studiebesöket består av ett dagsbesök på universitetet i Linköping, där vi kommer att få en visning och presentation av verksamheten, se närmare på landslaget i robot-fotboll, och indelade i mindre grupper pröva att jobba i labbet där man skapar artificiell intelligens.

Förkunskaper
Du behöver inga formella förkunskaper för att delta i studiebesöket, men berätta om du har tidigare erfarenhet av programmering då vi kommer att delas in i grupper för övningar i labbet.

Bra att veta
Själva studiebesöket sker på plats i Linköping, gruppen samlas där, och du har möjlighet att ansluta oavsett var du bor i Sverige. I avgiften ingår lunch, kaffe, och deltagande i kursen. Inga kostnader tillkommer för material. Då står själv för din transport till och från universitetet.

Anmälan

Följ med på ett unikt studiebesök till AI-forskarna i Linköping. Du får möta de humanoida robotarna från fotbolls-VM, och själv ta plats i labbet för att bättre förstå hur man skapar artificiell intelligens.

Läs mer här

Universum i din hand/Christophe Galfard, Vårt klot så ömkligt litet/Ulf Danielsson, Om att skriva/Sofi Oksanen, Möt dina värsta talarutmaningar/Elaine Eksvärd, Det första intrycket/Angela Ahola, Mer passion i livet /Eva Sanner.

Visa alla föreläsningar

Är ni ett gäng som vill träffas och lära er mer om ett ämne kan ni starta en egen studiecirkel. Möjligheterna är många och näst intill obegränsade!

Starta egen studiecirkel

Välkommen på gratis kurs i svenska! En kurs för dig som är asylsökande och är över 18 år.

Läs mer här