Tillbaka till Fotografi och film

Bildhantering

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Bildbehandling, back-up och lagring

En kurs för dig som är intresserad av hur man för över bilder till datorn och alla principer för att spara och öppna bildfiler.

Kursinnehåll
Denna kurs är till för dig som önskar få ordning på alla dina bilder och lära dig hur du enkelt hittar dem. Du får också en insikt i hur viktigt det är med backup och säkerhet samt hur du optimerar och bearbetar dina bilder till bästa möjliga resultat. Vi arbetar i Adobe Lightroom och Photoshop.
Ta med egen dator och kamera

Vi visar hur du arkiverar, hittar och optimerar dina bilder och framförallt gör någonting bra med dem. Du lär dig ett strukturerat sätt att ta hand om dina bilder i datormiljön. Vi analyserarar tänkbara behov och ser på olika alternativ av arbetsflöden för dina bilder vad det gäller både hårdvara och mjukvara. Vi kikar också på grunderna inom bildoptimering och bildbehandling som ofta är en integrerad procedur ihop med lagring.

Kursupplägg
Helgkurs med sammanlagt 12 studietimmar uppdelat på två dagar. Lördag, kl 10-16 (ink 1 timme lunch) och söndag kl 10-13.

Bra att veta
Kaffe och te finns att köpa. Det finns kylskåp och möjlighet att värma din mat. Kurslokalen ligger mitt i centrum om du vill äta ute.

Alla tar bilder idag på olika nivåer, med iPhones, kompakter och systemkameror. Hårddiskar fylls och bilder försvinner och är svåra att hitta. Denna kurs behandlar olika och alternativa lösningar som lagring och backup samt bildformat, bearbetning i Lightroom och Photoshop. Detta är en kurs för dig som tar en massa bilder och vill få en bättre förvaring och ordning samt lära dig bildoptimering.

Anmälan

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

Stort grattis säger vi till Ann Kock som är utsedd till Årets Kursledare 2015 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer