Tillbaka till Data

Företagsutbildning: Excel 2013-2016 Grund

Medborgarskolans datakurser
  • Få ut det mesta av din dator
  • Ta del av den digitala världen
  • Lär dig verktygen

Microsoft Excel är ett kalkylprogram från Microsoft. Excel är världens troligen mest använda kalkylprogram och finns utvecklat för såväl PC som Mac, nu även i version 2016. Den här kursen ger dig alla grunder i Excel och många konkreta idéer och tips på hur du kan använda programmet på det mest effektiva sättet. Efter två kursdagar kommer du att behärska grunderna i Excel och ha fått många tips som hjälper dig att komma igång att arbeta effektivt med programmet. Du ska bland annat kunna skapa kalkyler och presentera dessa på ett mycket överskådligt sätt. Du kommer också ha en god inblick i de nya funktioner som Excel 2016 erbjuder.

OMFATTNING
Två heldagar.

MÅLGRUPP
Kursen är mycket lämplig för dig som ofta använder programmet och vill lära dig mer om grunderna i Excel 2013-2016 för att bland annat kunna skapa och redigera kalkyler.

FÖRKUNSKAPER
Du bör ha kunskaper motsvarande en grundkurs i Windows.

MÅL
Kursen ska lära dig att arbeta effektivt med de alla grundläggande funktionerna i Excel 2013 och 2016. Du ska kunna skapa, formatera och skriva ut kalkyler. Du kan arbeta med länkar, sortera och filtrera listor på ett effektivt sätt och presentera data med olika former av diagram.

MEDBORGARSKOLAN BUSINESS
Medborgarskolan är ett studieförbund med humanistisk värdegrund. Vi är en ideell förening utan eget vinstintresse. Vi kan utbildning och skapar dagligen mötesplatser för vidareutveckling och kompetenshöjning. Vi finns nära dig – på 17 orter runtom i Västra Götaland och Halland. Hos oss finns områdesexperter som hjälper till att höja dina medarbetares och ditt företags kompetens och konkurrenskraft. Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor, helt enkelt.
Vi erbjuder skräddarsydda, kompetenshöjande företagsutbildningar inom områden som hållbarhet, ledarskap, projektledning, IT, försäljning, inköp, företagsekonomi, juridik och språk.
Vi anpassar innehåll, upplägg och genomförande helt och hållet efter ditt företags och dina medarbetares behov och förutsättningar. Tack vare vårt breda kontaktnät kan vi snabbt erbjuda flexibla och kostnadseffektiva lösningar.
Vi anordnar även mötesplatser och aktiviteter speciellt för din verksamhet. De kan omfatta allt från enstaka föredrag och workshops till projektledning och genomförande av hela event

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

035-10 02 20

Lokalkontor i Region Väst

Se Måns Möllers varma föreläsning i höst!

Läs mer & boka biljett

Anmäl dig till Tonys Irvings dansklass och/eller föreläsning!

Läs mer & anmäl dig

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning