Tillbaka till Släktforskning

Släktforskning Helgkurs

  • Lär dig om släktforskning på nätet
  • Hitta dina rötter samtidigt som du lär dig om släktforskning
  • Lär dig släktforskningsprogram

Lär dig grunderna i släktforskning under en helg! Låt dina gamla släktingar få liv igen genom att lära dig forska i och söka information i olika källmaterial och register. Sök information, tolka och presentera. De gamla kyrkoböckerna är skatter med fakta som kan berätta om fantastiska livsöden. Som deltagare på kursen reser du inte i rummet utan i tiden.

INNEHÅLL OCH MÅL
Släktforskarkursen lär dig grunderna för hur du kan forska om din egen släkt, hur du nyttjar nätet, gamla arkiv och mikrofilmer samt hur man läser gamla handstilar. Du får även information och hjälp att hitta lämpligt sätt att lagra din forskning. På kursen ingår ett abonnemang hos Arkiv Digital.

UPPLÄGG
Två helgdagar där ledaren varvar teori och praktik.

FÖRKUNSKAPER
Datavana krävs. Vi använder datorn som sökverktyg och du tar med egen laptop. Endast ett fåtal datorer finns för utlåning.

KURSLEDARE
Johan Nilsson har ett brinnande intresse för släktforskning och har i sin egen forskning hittat familjehemligheter och dolda sanningar. Han vet att alla som börjar släktforska har något okänt att finna. Du kanske märker att du inte är den du tror att du är.
Släktforskarkursena på Medborgarskolan under ledning av Johan Nilsson tar dig med på en resa som berikar, omkullkastar eller manar till omvärdering. Men som alltid bidrar till en mer komplex bild av dig och din historia.


KURSMATERIAL
Kursmaterial ingår och fås vid kursstart. Du som kursdeltagare får även ett abonnemang hos Arkiv Digital som löper under 10 veckor. Du kan även använda det för egen forskning hemma mellan träffarna.

BRA ATT VETA
Kursens startdatum är preliminärt. Vi startar kursen vid tillräckligt antal deltagare. Vi hör av oss innan kursstart. Meddela oss om det finns behov av entré via hiss så hjälper vi dig. Ring gärna 090-7796 11 eller meddela oss via mejl umea@medborgarskolan.se. Behöver du låna en dator säg även till om det innan kursens startar. Vi kallar dig innan kursstart. Se även våra köpvillkor på http://www.medborgarskolan.se/kopvillkor/

Anmälan

Missa inte höstens föreläsningar på Västerbottens medicinhistoriska museum.

Läs mer här

Vi kan erbjuda 500 kvm fina och fullt utrustade lokaler för de flesta ändamål - mitt i Umeås centrum.
Ring 090-77 96 11

Det finns en rad förmåner och möjligheter på Medborgarskolan för medlemmar i Aktiva Seniorer. Läs mer här

Aktiva Seniorers hemsida

Umeå Fågelförening bedriver aktiviteter kopplade till fåglar som riktar sig till såväl nybörjare som vana fågelskådare.

Se höstens program