Tillbaka till Trädgård

Din trädgård inklusive träd- och buskbeskärning

Går du i trädgårdstankar nu till hösten? Kanske funderar du på hur du ska beskära dina träd och buskar? Har du också frågor kring skötseln av din trädgård och vilka växter som skulle trivas där? Då är denna kurs för dig. Här får du en chans att inspireras och entusiasmeras så att du kan njuta av din trädgård! Ett skapande arbete där materialet är levande och svarar på det du gör.

Innehåll
Du får tips och idéer kring trädgårdars utformning och komposition. Här syns teman som trädgårdsskötsel från grunden, vilka växter fungerar var och hur får jag till en lättskött trädgård med mera. Kursen behandlar även viss beskärning av träd och buskar utifrån olika perspektiv. Du får också en genomgång av olika verktyg och säkerhet i den mån du behöver.

Upplägg
Kursen är på fyra tillfällen och genomförs till viss del i deltagarnas trädgårdar (i allra möjligaste mån). Uppge vid anmälan till kursen om du har en trädgård kursen kan besöka under kursens gång tillfället. Första kurstillfället träffas alla i Medborgarskolans lokaler på Vasagatan 59 i Västerås.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Kursledare
Våra ledare vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
På Medborgarskolan finns en kaffe/te- och matvarumaskin där du kan köpa fika.

Anmälan

Nyfiken på Omställning/Transition?
Under hösten kan du gå kurs i samarbete med Omställning Västerås och lära dig mer.

Läs mer!

Vill du veta mer om replokaler och musiksamarbeten i Mälardalen? Kontakta någon av våra Verksamhetsansvariga så berättar vi mer!

Läs mer här!

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare