Tillbaka till Yoga

Föreläsning: Yogans filosofi

  • Du tränar upp din förmåga att fokusera
  • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
  • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

Vad handlar egentligen det enorma intresset för yoga om? Yoga förknippas ofta med hälsa, vighet och stresshantering men är så mycket mer och djupare än så. Det är själva filosofin bakom som hjälper oss att förklara våra invanda tankemönster och rädslor i livet och visar oss samtidigt en vacker väg till insikt och sinnesro.

Oavsett vem du är eller var du är just nu så har yoga ett viktigt budskap och något att lära oss alla!


Innehåll
Under föreläsningen går vi igenom grunderna i yogans filosofi och historian bakom för att kunna utveckla en djupare förståelse för vad yoga verkligen handlar om.

Med en större förståelse för yogans verkliga innebörd kommer du som deltagare också kunna få ut mer av din egen yogapraktik.

Upplägg
Denna föreläsning utgår från teori men varvas med diskussionsfrågor som gör det enklare för var deltagare att koppla samman yogans filosofi till sitt egna liv och vårt sätt att leva i moderna västvärlden.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Nathalie Banaszak är utbildad Yogalärare, certifierad RYT 200 för Yoga Alliance, och certifierad personlig coach via ICC:s internationella kvalitetskriterier och driver företaget Wellness by Nathalie där hon arbetar med hälsa och Life Management.
Hon är även diplomerad kostrådgivare och har en filosofie kandidatexamen i nutrition och kostvetenskap vid Göteborgs Universitet samt en bred akademisk bakgrund inom beteendevetenskap och hälsopromotivt arbete.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

031-755 14 00

Lokalkontor i Region Väst

Anmäl dig till Tonys Irvings dansklass och/eller föreläsning!

Läs mer & anmäl dig

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Se Måns Möllers varma föreläsning i höst!

Läs mer & boka biljett