Tillbaka till Data

Office paketet - en översikt

Medborgarskolans datakurser
  • Få ut det mesta av din dator
  • Ta del av den digitala världen
  • Lär dig verktygen

Här är kursen för dig som vill säkerställa dina kunskaper inom Officepaketet. Under fem tillfällen går vi igenom Office o dess program. Deltagarna kan själva påverka innehållet och komma med önskemål. Tanken är att första tillfället ägnas åt att kartlägga önskemålen, filhantering, datorns olika delar o kanske börja nosa på Outlook. Ett tillfälle kommer att ägnas åt Excel och ett annat åt Word. Kom med och upptäck nya möjligheter!

UPPLÄGG
5 sammankomster, 3 timmar/gång.

FÖRKUNSKAPER
Du känner att du har datorvana men är inget proffs.

KURSLEDARE
Alla våra ledare har adekvat ämneskunskap och gedigen erfarenhet av data- och vuxenutbildning. De har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning, eller motsvarande. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Vi har ett antal kursböcker som man kan köpa på plats om man vill. De kostar kring 200 kr/st och faktureras separat.
Du kan gärna ta med dig din egna bärbara dator/ laptop.

BRA ATT VETA
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.
Det går bra att ta med sig sin egna laptop om så önskas!

RABATT HOS BOKUS
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange MEDBO14 som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan