Tillbaka till Tyska

Tyska nivå A1

  • Lär dig användbara fraser
  • Få tillgång till Europas nästa största språk
  • Tyskland är Sveriges viktigaste handelspartner

Tyska är Europas näst största språk och talas av nästan 120 miljoner människor. Vissa tyska ord kan påminna lite om svenska, och det är inte så konstigt med tanke på att både svenska och tyska är germanska språk. Kanske kan du rabbla tyska grammatik-ramsor som ett rinnande vatten, men att prata tyska är betydligt mer än så. Slipa på kunskaperna- hitta nya ord och uttryck och börja konversera. Tyskan tar dig ut i Europa!

Innehåll
Under kursen fortsätter du att träna på :
Grammatik
Ord
Fraser
Hur du konverserar på tyska

Upplägg
Kursen går en gång i veckan, samma dag och tid under tio veckor. Varje sammankomst omfattar 2x45 minuter. Eventuella lov eller uppehåll bestäms i samråd mellan deltagare och kursledare.

Kursledare
Martina Jarnuszak. Martina har flera års erfarenhet av att undervisa i tyska och talar själv tyska. Förutom fortsättningskursen så leder även Martina nybörjarkursen samt individuell undervisning och företagsundervisnng i tyska.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår inte i kursavgiften.
Vi använder oss av Lieber Deutsch 1, isbn-nummer : 978-91-21-20568-6 . Boken finns att beställa på www.adlibris.com och www.bokus.com

Bra att veta
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka innan kursstart.
Kaffeautomat och fikaautomat finns på plan 3.

Anmälan

Nyfiken på Omställning/Transition?
Under hösten kan du gå kurs i samarbete med Omställning Västerås och lära dig mer.

Läs mer!

Vill du veta mer om replokaler och musiksamarbeten i Mälardalen? Kontakta någon av våra Verksamhetsansvariga så berättar vi mer!

Läs mer här!

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor