Tillbaka till Stränginstrument

Elbas - Parundervisning

Vill du lära dig att spela elbas? Spelar du redan men har fastnat och vill utveckla ditt spel? Gå en kurs hos oss och få nycklarna till att utveckla dit spelande. Jobba på din teknik, lär dig nya låtar och bli en bättre basist!

Här spelar du i par med någon, syskon, förälder eller kompis. Perfekt för dig som inte vill spela själv men inte heller i en större grupp.

Innehåll och mål
Kursledaren anpassar innehåll och mål efter er spelnivå. Kursen går igenom både grundläggande basteknik , tex fingerspel och handställning samt musik som du gillar och musik du ännu inte vet att du gillar!

Upplägg
Undervisning två och två. Kursen omfattar 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 9 veckor.

Förkunskaper
Undervisningen anpassas till era förkunskaper. Kursen är lämplig både för nybörjare och den som har spelat lite längre.

Kursledare
Fredrik är en Östersundsbo som har hållit på med musik större delen av sitt liv och spelar även andra instrument över flera genrer.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Tillsammans med kursledaren kommer ni överens om ett lämpligt material att utgå ifrån. Kursledaren använder sig även av eget material. Du får gärna använda egen gitarr i undervisningen och för eget övande. Medborgarskolan har gitarrer att låna ut under lektionstid.

Tips på vidareutveckling
När du känner dig hemma i ditt basspelande kan du dra ihop ett litet band och komma och repa i våra replokaler på Midgårdsgatan. Kontakta Medborgarskolans musikansvarige, Micael Svan, om du vill veta mer.

Bra att veta
Kurskostnaden avser en person.
Var vänlig uppge önskad dag och tid när du anmäler dig. Anger du flera olika alternativ så har du större chans att få en tid som passar. Medborgarskolan kontaktar dig sedan med ett förslag som du får ta slutlig ställning till. Ange gärna många telefonnummer (hem, arbete, mobil) samt e-post.

Våra kurslokaler ligger en trappa upp på Prästgatan 64 B precis vid Österängsparken. Där finns möjlighet att göra kaffe eller te.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan till höger!

Anmälan

Amplified

För bandet!

På Amplifieds musikhus i Östersund repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare..

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

Stort grattis säger vi till Ann Kock som är utsedd till Årets Kursledare 2015 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare