Tillbaka till Släktforskning

Släktforskning, grundkurs

  • Lär dig om släktforskning på nätet
  • Hitta dina rötter samtidigt som du lär dig om släktforskning
  • Lär dig släktforskningsprogram

Vägen till din egen historia! Vem är jag släkt med, var kom de ifrån, hur långt tillbaka kan jag komma, allt detta är frågor som intresserar allt fler. Hur ser rötterna i ditt förflutna ut? Det är lätt att släktforska, bara man vet hur.
Kursen har tillgång till alla släktforskarhjälpmedel dessutom alltid av senaste upplagan.

INNEHÅLL
På kursen lär du dig om släktforskning både i teori och i praktik.
Du får möjligheten att finna din egen släkts rötter och du lär dig hur man upprättar antavlor, hitta i arkiv och på mikrokort. Efter genomgången kurs ska du på egen hand kunna upprätta antavlor över din bakgrund. Kursen hålls i Bibliotekets släktforskarrum där alla datorer är fullt utrustade med de program du behöver för din forskning.

UPPLÄGG
Kursen går varannan vecka, ojämna veckor.

FÖRKUNSKAPER
Inga, det här är kursen för nybörjare eller för dig som försökt på egen hand och som vill ha hjälp. Vill du lära dig mer har vi även en fortsättningskurs i släktforskning.

REFERENSER från tidigare deltagare i Släktforskning
"Man är lycklig över att en så kunnig person finns... Christers engagemang och generositet med att hjälpa till är fantastiskt"
"Kursen har motsvarat alla mina förväntningar"
"Kursledaren är enormt kunnig"

KURSLEDARE
Christer Bengtsson har hållit kurser i släktforskning hos Medborgarskolan under många år. Han brinner för sitt ämne och är även aktiv inom styrelsen i Mariestads släktforskarförening. En av Christers specialiteter är att han är mycket bra på att läsa gammal handstil.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Alla kursdeltagare använder boken "Släktforska steg för steg", Boken finns att beställa på Bokus. Invänta svar från Medborgarskolan om kursstart innan du beställer din bok.
Dessutom rekommenderar vi att du köper till boken "Läsebok för släktforskare: Lär dig tyda och förstå gammal handstil" Aktuell prisuppgift finns på Bokus, ledaren har ett exemplar som du kan titta i vid första kurstillfället. Medborgarskolan har avtal för deltagarabonnemang hos SVAR och Arkiv Digital. Du kan teckna ett elevabonnemang när du går släktforskningskurs hos oss. Deltagarabonnemang hos SVAR 10 veckor - 150 kr, Arkiv Digital 10 veckor - 150 kr.

BRA ATT VETA
Under tiden som biblioteket renoverar använder Medborgarskolan sina egna lokaler och under den tiden behöver du även teckna ett elevabonnemang på Arkiv Digital. All infomation som du behöver kommer du att få under första kurstillfället.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse per post eller telefon före kursstart.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0501-702 60

Lokalkontor i Region Väst

3-5 april kommer Anders Bagge till Borås, Göteborg och Skövde!

Läs mer & boka biljett

Läs vårens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Vår 2017

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning