Tillbaka till Formgivning

Skulptera i lera - helgkurs i oktober!

Upptäck den tredimensionella formen! Här lär du dig hantera materialet som är lera vilket skröjbränns och därefter patineras med lufttorkande färger för att få fram olika effekter.
Här får man blanda in andra material som tyg, papper och även ståltråd efter att keramiken är skröjbränd. En kurs för dig som gillar ta ut svängarna och vågar se konsten med andra ögon.
Observera det är bara en bränning som gäller och inte med glasyrfärger som ska brännas ytterligare en gång i keramikugn.

Ta chansen och finn ditt eget uttryck under ledning av kursledare Niklas Wahlström. En god pedagog med brett kunnande och stort konstnärligt register.

OBS! Lera som används under kursen ingår samt skröjbränning. Beräknad åtgång per deltagare är kring 1 kg.

UPPLÄGG
Helgkurs där vi startar fredag 14 oktober kl 17-20 , fortsätter lördag 15 oktober kl 10-16 och 3 veckor senare söndag 6 november kl 9-15 avslutas kursen där de skröjbrända skulpturerna patineras och färdigställs.

FÖRKUNSKAPER
Kursen passar alla som gillar skapa tredimensionellt.

KURSLEDARE
Niklas Wahlström är en inspirerande kreatör som har idéer om allt mellan himmel och jord. Förutom idéer så förverkligar han det i alla de möjliga material. Han är mångsidig och behärskar ett kunnande i olika områden från teckning till tredimensionellt skapande. Är dessutom en bra pedagog med sin bild- och slöjdlärarutbildning i botten.

ERBJUDANDE ! 25% på kursavgiften gäller för ungdomar 14-18 år.

BRA ATT VETA
Hiss till lokalen finns. För mer information om kursen, ring 090-779611

BRA KÄNNA TILL
Ta gärna med oömma kläder eftersom vi arbetar i en ateljé/verkstad. Skyddsutrustning finns att låna i lokalen. Lunch går att ta med och värma i microvågsugn om man vill. Ta med ett glatt humor så kommer vi ha fantastiskt roligt!

Anmälan

Missa inte Öppet hus på söndag 23 oktober kl 13-16.

Läs mer här

Det finns en rad förmåner och möjligheter på Medborgarskolan för medlemmar i Aktiva Seniorer. Läs mer här

Aktiva Seniorers hemsida

Umeå Fågelförening bedriver aktiviteter kopplade till fåglar som riktar sig till såväl nybörjare som vana fågelskådare.

Se höstens program

Vi kan erbjuda 500 kvm fina och fullt utrustade lokaler för de flesta ändamål - mitt i Umeås centrum.
Ring 090-77 96 11