Tillbaka till Inredningsdesign

Diplomutbildning: Inredning Rum och Form, dagtid

Färg och form är A & O inom inredning. Men det allra viktigaste är ditt personliga uttryck som inredare. Inredning handlar till stor del om tycke och smak, och framför allt om att kunna hantera färg och form för att skapa stilsäkra miljöer.

Innehåll och mål


Det här är en grundläggande kurs i inredning och design som passar dig som är allmänt intresserad av inredning och formgivning, men även för dig som söker en förberedande kurs till högre utbildningar på t.ex. Konstfack eller andra högskolor.
Utbildningen behandlar rumsgestaltningsfrågor för bostaden och den offentliga miljön. Genom en kreativ process varvas teori med praktiska övningar där du arbetar fram egna idélösningar.

Kursinnehåll


• teoretisk och praktisk färglära
• formövningsuppgifter
• rummets olika delar – material, färgsättning, ljus, studier, praktiska övningar
• ljus och belysningsteknik
• möbler och inredningsdetaljer
• form, funktion, ergonomi
• stilhistoria, modern möbelhistoria
• skissteknik, ritteknik – planer, vägguppställningar
• perspektivlära
• studiebesök och slutarbete i projektform

Du får räkna med att avsätta viss tid varje vecka för hemarbete.

Upplägg


De olika delmomenten i kursen ligger blockvis eller utspridda beroende på typ av ämne och syftar alla till att utveckla din kreativa förmåga.
Du får räkna med att avsätta viss tid varje vecka för hemarbete.

Undervisning sker måndagar och tisdagar med start den 2 februari och pågår till den 20 april klockan 09:30-16.30. Lov v 9 och 14 april.

Förkunskaper


Inga förkunskaper behövs.

Kursledare


Jonatan Lennman är produktdesigner med konstnärlig kandidatexamen från Beckmans designhögskola. Är för närvarande aktuell med postgraduate-studier på Konstfack och relaterade designprojekt.

Anmälan

Författaren, odlaren och föreläsaren Peter Streijffert

Från bord till jord. Ta tillvara och få den bästa jorden. Varm- och kallkomposter! Vi gör en bokashi, ett smidigt sätt att kompostera.

Tisdag 8 november

Drömmer du om en ny trädgård? Eller vill lära dig mer om odling? Lär dig att skapa din egen oas på någon av våra inspirerande trädgårdskurser!

Visa alla trädgårdskurser

Lär dig binda vackra buketter som ett proffs! Bind buketter inför bröllop, Alla hjärtans dag, med vår- eller vintagetema?

Visa alla floristkurser

Universum i din hand/Christophe Galfard, Vårt klot så ömkligt litet/Ulf Danielsson, Om att skriva/Sofi Oksanen, Möt dina värsta talarutmaningar/Elaine Eksvärd, Det första intrycket/Angela Ahola, Mer passion i livet /Eva Sanner.

Visa alla föreläsningar