Igitego Du och ditt liv i det nya landet

Välkommen till en föreläsning och introduktion om dig och ditt nya land, Sverige. Vi pratar om hälsovård, ekonomi, hur man söker bostad, hur man söker arbete, om svenska lagar, kvinnor och barns lagliga rättigheter i Sverige, allemansrätten, rättigheter och skyldigheter i allmänhet, det svenska tidsbegreppet, , punktlighet och många liknande ämnen.

På föreläsningen får du en introduktion till kursen som hålls på lördagar. Du kan anmäla dig här på webben, eller direkt till våra kontaktpersoner.

Hjärtligt välkommen till Igitego och Medborgarskolan - för dig och ditt liv i det nya landet.

För mer Information:
Damour Nordkvist: 0762004070 damourus@igitego.se
Nico Bartman: 0768299151 nico.bartman@igitego.se

Om Igitego:
Att konfrontera och inspirera immigranter till förändring i attityd och beteende, och att skapa en egen plan för ett bättre liv i sitt nya hemland. Vi visar människor vägen till att agera ansvarsfullt gentemot sina egna drömmar, visioner och mål.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan