Tillbaka till Matlagningskurser

Diplomutbildning: Konditor - grundkurs

Konditori- och cafékulturen sjuder.
Lär dig att baka goda och spännande matbröd/kaffebröd och läckra kakor. Konditoreleverna bakar bröd med olika sorters mjöl av hög kvalité med diverse jäsmetoder och tillverkar välkomponerade desserter, choklad och olika sorters tårtor. Kom och få ny inspiration, nya idéer och upptäck hur stimulerande det är att känna doften av en nybakad focaccia eller att kunna behärska den svåra konsten att temperera choklad. Att tillverka en modern moussetårta eller en spännande dessert ger självförtroende, glädje och smakar fantastiskt gott.

Innehåll


Konditorutbildningen är en grundläggande utbildning som ger dig en utmärkt inblick i arbetet i bageri/konditorivärlden och målet är att även kunna ta steget in på arbetsmarknaden.
Kursplanens innehåll; ( prel)
- matbröd; focaccia, fyllda bröd, grovt och surdeg
- kaffebröd; olika sorters småkakor, makroner, maräng och brioche
- desserter; crème brûlée, panacotta, mousser
- tårtor; moussetårtor, anslag och prinsesstårta
- choklad och praliner

Upplägg


Varje lektion startar med genomgång av dagens lektion och de recept som ska användas. Deltagarna arbetar sedan i mindre grupper fördelade över arbetsstationerna (max 2 deltagare/ugn). Efter varje lektion tar man med hem det som bakats eller lagats. Här finns förkläden, men sköna skor och kläder rekommenderas.
Vi använder enbart ekologiska och fairtrade produkter där det är möjligt.
Genomgående pratas det livsmedelshygien, personlig hygien, arbetssätt och arbetsförhållanden generellt i kök.

Förkunskaper


Kursen är för nybörjare och kräver inga förkunskaper.

Kursledare


Ledare är Nik-Annika Märak. Nik är utbildad till både konditor och kock vid Matpedagogerna AB. Hon har lång erfarenhet från restaurang, cateringverksamhet, hemkunskapsundervisning på gymnasienivå och matlagning för tv-team. Nik arbetar idag bl a på Wintervikens café, i bagarstugan och i samevistet på Skansen. Hon driver en lång rad mat- och chokladprojekt - ofta med samisk anknytning. Hon håller också många korta kurser i bak och choklad för Medborgarskolan.

Kursmaterial


Kurspärm som ingår i avgiften och som fylls med recept under utbildningens gång. Råvarukostnad 2500 kr tillkommer.
Kurstid kl 9.30-15.30. Obs! Sluttid kan variera beroende på vad som tillverkas.

Diplom


Efter avslutad kurs, med 80% närvaro i godkända kursmoment får du ett Diplom.

Bra att veta


Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.
Om utbildningen är fullbokad: Fyll i anmälan som vanligt men gör en notering att det gäller en köplats. Vi kontaktar dig när en plats blir ledig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln


Den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % på www.bokus.com. I Akademibokhandelns butiker får du 10 % rabatt på böcker, papper och kontorsvaror.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare: Nik-Annika Märak
  • Start: den 13 februari 2017
  • Dag och tid: Måndag 09:30-15:30
  • Kurstimmar: 80
  • Tillfällen: 10
  • Kursnummer: 11378
  • Deltagaravgift: 13495 kr
  • Material: 2500 kr
  • Summa: 15995 kr

Köpvillkor

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm