Tillbaka till Matlagningskurser

Diplomutbildning: Konditor - fördjupning steg 2

I Januari har du möjlighet att gå en fortsättningskurs i konditor. Du bör ha gått Medborgarskolans grundkurs eller ha motsvarande erfarenhet. Kanskehar du jobbat på konditori? Du kommer att få lära dig mer om presentation av desserter, vad detaljer gör för att skapa ett konstverk.

Innehåll och mål


Denna fortsättningskurs ger god insyn och är en länk för vidare studier, praktik och arbete i bageri och konditorvärlden. Fokus ligger på de praktiska färdigheterna, men kursen innehåller också mer teoretiska delar som råvarukunskap, komposition av olika rätter, hygien, miljö och ekonomitänk på ett konditori. Ett smakprov av vad ni kommer att laga och baka under kursen; delice au frambois och crêpes Suzette. Biskvier, makroner och briocher. Dessutom jobbar vi med choklad, praliné, nougatine och likörer. Obs, viss variation mellan terminerna beroende gruppen

Upplägg


Kvällkurs, intensivt måndag- fredag 11-15/1 2016 kl 16.30-22.00. Kvällarna börjar med genomgång av recept, råvaror och arbetsgång. Du går hem med härliga bakverk varje dag under veckan.
Sköna skor och kläder rekommenderas, här finns dock förkläden.

Förkunskaper


Du bör ha gått Medborgarskolans grundkurs eller ha motsvarande erfarenhet.

b>Kursledare
Ledare är Nik-Annika Märak. Nik är utbildad till både konditor och kock vid Matpedagogerna AB. Hon har lång erfarenhet från restaurang, cateringverksamhet, hemkunskapsundervisning på gymnasienivå och matlagning för tv-team. Nik arbetar idag bl a i bagarstugan och samevistet på Skansen. Hon driver en lång rad mat- och chokladprojekt ofta med samisk anknytning. Hon håller också många korta kurser i bak och choklad för Medborgarskolan.

Kursmaterial


Receptpärm som fylls alltefter kursens gång. Kursavgift är 7 495 kr, varav 500 kr utgör anmälningsavgift. Råvarukostnad 1 400 kr tillkommer.
Anmälningsavgiften återbetalas inte vid ev avbokning. Anmälningsavgiften är obligatorisk och återbetalas inte.

Diplom


För diplom krävs 80 procents närvaro i godkända moment.

Utvecklingsmöjligheter


Vi erbjuder även både Kock och Konditorutbildning på grundnivå samt steg 3.

Bra att veta


Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 5% på www.bokus.com.
I Akademibokhandelns butiker kan du under samma period erhålla 10% rabatt på böcker, papper och kontorsvaror.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare: Nik-Annika Märak
  • Start: den 9 januari 2017
  • Dag och tid: Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag 16:30-22:00
  • Kurstimmar: 40
  • Tillfällen: 5
  • Kursnummer: 11380
  • Deltagaravgift: 7495 kr
  • Material: 1400 kr
  • Summa: 8895 kr

Köpvillkor

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Föreläsning med Peter Streijffert

Var fjärde matkasse slängs. Vi behöver vända trenden. Ta tillvara, minska på onödiga förpackningar och samtidigt laga bra, billig och god mat!

Torsdag 6 oktober

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser