Tillbaka till Trädgård

Trädgårdsdesign - formge, planera och rita!

Trädgårdsdesign – formge din egen trädgård
En trädgård anpassad för dina behov och önskemål är väl drömmen? Tänk om drömmen kunde bli verklighet. Under åtta kvällar pratar vi trädgårdsdesign med din egen trädgård som exempel. Tillsammans går vi igenom grundprinciperna för en trädgårds uppbyggnad och med hjälp av praktiska övningar arbetar du själv fram en trädgårdsplan som du sedan kan förverkliga.

Innehåll
Med den egna trädgården som utgångspunkt och med diskussionsexempel i de andra deltagarnas trädgårdar skapar du en egen trädgårdsplan. Du utgår ifrån dina individuella önskemål och behov, din trädgårds möjligheter, estetiska uttryck och årstidsaspekter. Såklart pratas det också växtlighet, material och blommor för design.

Upplägg
8 kurstillfällen, START 9/2, kl 18.00-21.00. Varje kurstillfälle tar vi upp flera olika teman för trädgårdsdesign genom en bildvisning eller kurslitteratur. Vi pratar form, funktion och drömmar. Därefter frågestund och samtal om några gemensamma problemfrågor. Övningsuppgifter. Arbetet med att framställa din trädgårdsdesign fortgår mellan de två helgerna. Du arbetar med din egen trädgård, fritidstomt eller kolonilott efter dina egna förutsättningar och önskemål. Efter kursens slut kan du med hjälp av trädgårdsplanen fortsätta utveckla din drömträdgård.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Lena Bergene är utbildad landskapsarkitekt från Alnarp, SLU och arbetar med att rita trädgårdar i sin egen firma. Hon har flera års erfarenhet av undervisning.

Kursmaterial
Ta med en tomtritning av din trädgård i en skala (1:100 brukar vara ett bra alternativ) - som passar på ett A3-, eller A2-ark. Den kan beställas på kommunen om du inte har någon. Det tar någon vecka att få ritningen, så beställ den i god tid före kursstart. Ta gärna med papper och penna och radergummi för anteckningar. Dock finns mycket här att använda inklusive färgpennor, skalstockar linjaler etc. Skisspapper ingår.

Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan erbjuder även mer omfattande utbildningslinjer inom trädgård och design.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Drömmer du om en ny trädgård? Eller vill lära dig mer om odling? Lär dig att skapa din egen oas på någon av våra inspirerande trädgårdskurser!

Visa alla trädgårdskurser

Lär dig binda vackra buketter som ett proffs! Bind buketter inför bröllop, Alla hjärtans dag, med vår- eller vintagetema?

Visa alla floristkurser

Med ett presentkort från Medborgarskolan kan mottagaren själv välja och vraka från vårt breda utbud av kurser och föreläsningar.

Ge bort ett presentkort

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter, roliga tävlingar eller unika kampanjerbjudanden.

E-postadress