Tillbaka till Matlagningskurser

Diplomutbildning: Konditor - fördjupning steg 2

I november /december har du möjlighet att gå en fortsättningskurs i konditor. Du bör ha gått Medborgarskolans grundkurs eller ha motsvarande erfarenhet. Kanske har du jobbat på konditori? Du kommer att få lära dig mer om presentation av desserter och bakverk och vad detaljer gör för att skapa ett konstverk.

Innehåll och mål


Denna fortsättningskurs ger god insyn och är en länk för vidare studier, praktik och arbete i bageri och konditorvärlden. Fokus ligger på de praktiska färdigheterna, men kursen innehåller också mer teoretiska delar som råvarukunskap, komposition av olika rätter, hygien, miljö och ekonomitänk på ett konditori. Ett smakprov av vad ni kommer att laga och baka under kursen; delice au frambois och crêpes Suzette. Biskvier, makroner och briocher. Dessutom jobbar vi med choklad, praliné, nougatine och likörer. Obs, viss variation mellan terminerna beroende gruppen

Upplägg


Dagkurs, halvintensiv måndag- tisdag 28-29/11, 5-6/12 och måndag 5/12, 2016 kl 9.30-15.30. Dagarna börjar med genomgång av recept, råvaror och arbetsgång. Du går hem med härliga bakverk varje dag under kursen.
Sköna skor och kläder rekommenderas, här finns dock förkläden.

Förkunskaper


Du bör ha gått Medborgarskolans grundkurs eller ha motsvarande erfarenhet.

b>Kursledare
Ledare är Nik-Annika Märak. Nik är utbildad till både konditor och kock vid Matpedagogerna AB. Hon har lång erfarenhet från bl a restaurang, cateringverksamhet, hemkunskapsundervisning på gymnasienivå och grundskolenivå och sköter matlagning för tv-team. Nik har arbetat i bagarstugan och samevistet på Skansen och bakar nu på Vintervikens café under säsong. Hon driver en lång rad mat- och chokladprojekt ofta med samisk anknytning. Nik håller också många korta kurser i bak och choklad för Medborgarskolan.

Kursmaterial


Receptpärm som fylls alltefter kursens gång. Kursavgift är 6 995 kr, varav 500 kr utgör anmälningsavgift. Råvarukostnad 1 350 kr tillkommer.
Anmälningsavgiften återbetalas inte vid ev avbokning. Anmälningsavgiften är obligatorisk och återbetalas inte.

Diplom


För diplom krävs 80 procents närvaro i godkända moment.

Utvecklingsmöjligheter


Vi erbjuder även både Kock och Konditorutbildning på grundnivå samt steg 3.

Bra att veta


Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 5% på www.bokus.com.
I Akademibokhandelns butiker kan du under samma period erhålla 10% rabatt på böcker, papper och kontorsvaror.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare: Nik-Annika Märak
  • Start: den 28 november 2016
  • Dag och tid: Måndag, tisdag 09:30-15:30
  • Kurstimmar: 40
  • Tillfällen: 5
  • Kursnummer: 11390
  • Deltagaravgift: 6995 kr
  • Material: 1350 kr
  • Summa: 8345 kr

Köpvillkor

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: Kursadmin.: 010-157 63 61 Övriga frågor: 010-157 60 00

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm

Föreläsning med Peter Streijffert

Var fjärde matkasse slängs. Vi behöver vända trenden. Ta tillvara, minska på onödiga förpackningar och samtidigt laga bra, billig och god mat!

Torsdag 6 oktober

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

"Lugn mage med god mat" är titeln på Sofia Antonssons senaste bok. En kokbok för alla med oroliga magar. Kom och lyssna, få råd och handfasta tips hur du kan ändra din livsstil och lindra din Ibs.

22/9 och 17/11

Läs mer och anmäl dig här

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser