Tillbaka till Skrivarcirkel

Diplomutbildning: FÖRFATTARLINJEN VT-17

Har du alltid drömt om att skriva en bok?
Den här utbildningen kan vara ett viktigt steg på vägen. Att skriva handlar om att framkalla bilder, att hitta det inre bildskapandet som är en del av skrivprocessen. Vi använder berättargrepp som gör skildringen av människor, stämningar och situationer levande; allt för att fånga läsaren.

Innehåll


Utbildningen är för dig som redan skrivit ett tag. Vi arbetar med eget textmaterial. Det kan vara en berättelse, roman, novell, deckare eller diktsamling. Frigör författaren inom dig, få nya impulser, diskutera och analysera tillsammans med övriga deltagare för att utveckla ditt manus.
Vi diskuterar hela processen från idéutkast till manus och publicering, vi tittar både på traditionella och nya vägar till publicering.
• Det finns många sätt att skapa karaktärer, bygga handling och dialog, teckna miljöer, bildspråk och arbeta med språkets rytmer och klanger. Detta diskuterar vi och arbetar med inom gruppen.
• Mellan träffarna arbetar du på din egen text. Texterna diskuteras och analyseras i gruppen. Vi tittar på textens utvecklingsmöjligheter, dramaturgi och gestaltning, hur kan jag få min vision att nå fram. Vi bollar idéer och infall.
• Vad händer när jag får skrivkramp? Och hur tar jag mig vidare.
• Målsättning med diskussionerna och arbetet är att deltagarna ska hitta sitt eget språk, originalitet, tematik och form.
• För inspiration bjuder vi in erfarna författare.

Upplägg


Du kommer att få en del skrivövningar som görs hemma mellan kurstillfällena.

Förkunskaper


Du bör ha gått en skrivarkurs eller på annat vis medvetet gått in för att utveckla ditt skrivande.

Kursledare


Helga Härle leder skrivarkurser sedan slutet av 80-talet och har även undervisat i skrivpedagogik vid högskolan. Flera av hennes tidigare kursdeltagare har etablerat sig som författare, andra har med framgång sökt sig vidare inom mediebranschen. Själv har hon erfarenhet av redaktionellt arbete, lektörsuppdrag, översättning, frilansuppdrag som kulturskribent, m.m. Som internationellt erkänd haikupoet har hon bland annat tilldelats japanska haikupriser. Hon har även fått författarstipendier och utmärkelser för sina insatser som skrivpedagog. Helga har också under flera år varit styrelseledamot i Författarcentrum och Översättarcentrum.

Kursmaterial


Kursmaterialet ingår i kursavgiften.

Bra att veta


Anmälningsavgift 500 kr faktureras i samband med anmälan.
OBS! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan. Om utbildningen är fullbokad: Fyll i anmälan som vanligt men gör en notering att det gäller köplats. Vi kontaktar dig när plats blir ledig.

Våren 2016 inledde Medborgarskolan ett samarbete med tidskrifterna Forskning och framsteg, Modern Psykologi, Modern Filosofi och Språktidningen. Du som väljer att delta i den här kursen hittar ett bra erbjudande här <http://vetenskapsmedia.se/medborgarskolan>

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Varför ska du välja Författarlinjen?


Under de år som gått sedan starten 2007 har vi på Medborgarskolan sett hur flera av våra deltagare utvecklats till att bli etablerade författare. Att ge sig själv den tid som skrivprocessen behöver, att delta i ett sammanhang där man tryggt kan dela sina texter, att våga ge och ta emot synpunkter – allt bidrar till att ditt skrivande går från att vara en diffus dröm till att bli verklighet. Kanske är det din tur nu?Anmälan