Tillbaka till Stråkinstrument

Cello - fortsättning N2-N3

Cellons varma klang gör ditt spelade till en njutning.

Innehåll och mål
Vi fortsätter med melodier i två, kanske tre stämmor, och spelar tillsammans. Vi fortsätter jobba med hållning, stråkföring och spelteknik.

Upplägg
Vi spelar i grupp, och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Du får lära känna cellon och dess möjligheter, och upptäcka hur kul det är att spela tillsammans. Berätta gärna vad du tycker om för musik och vad du har för drömmar kring ditt spelande om du inte gått hos oss tidigare. Vi träffas en gång per vecka, och du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att träna hemma mellan gångerna. På lektionerna varvar vi teknikövningar med melodispel och har garanterat roligt tillsammans!

Förkunskaper
Du bör ha spelat minst två terminer eller motsvarande. Du behöver ha grundläggande kunskaper som position (fingrarnas placering), hur du stämmer din cello och hur du spelar skalor i två oktaver (C-dur, D-dur, G-dur). Det är bra om du redan vid din anmälan berättar om du spelar eller har spelat något annat instrument, om du kan noter, om du tidigare försökt lära dig spela cello men tyckt det var svårt, eller om du spelat cello för länge sedan.

Kursledare
Michal Pajewski är verksam som kursledare och cellist, med erfarenhet bland annat från Stockholms och Köpenhamns filharmoniker, från Köpenhamnsoperan och just nu aktuell på Folkoperan i Stockholm. Han har också spelat på legendariska konsertsammanhang som St Martins- in-the-Fields och the Barbican i London. Sin egen utbildning har han bland annat från "Det Kongelige Danske Musikkonservatoriet" och "Guildhall School of Music and Drama" och Royal College of Music i London.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du tar med din egen cello. Har du ett gammalt instrument och är osäker på kvalitén är det klokt att gå till en butik för att be om råd, och kanske byta strängar. Din kursledare sammanställer material anpassat efter gruppen. Beroende på gruppsammansättningen tas sedan beslut om ni också ska köpa en kursbok.

Utvecklingsmöjligheter
När du spelat en termin kommer du att erbjudas en fortsättningskurs anpassad efter gruppens nivå. Vill du få ut mer av ditt musicerande rekommenderar vi kursen "Musikteori i praktiken", där du i praktiska övningar får en chans att upptäcka hur musik blir till - harmonier, rytmer, ackord och noter. En kortare kurs som du kan kombinera med din instrumentkurs, eller gå separat.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare: Michal Pajewski
  • Start: den 28 september 2016
  • Dag och tid: Onsdag 19:30-21:00
  • Kurstimmar: 20
  • Tillfällen: 10
  • Kursnummer: 11403
  • Pris: 3400 kr

Fullsatt

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm

Rockband, bokcirkel eller syjunta? Är ni några personer som brukar träffas regelbundet för att lära er mer inom något ämne?

Starta egen cirkel

Vill du lära dig spela gitarr, cello eller kanske sjunga i kör? Välkommen att utveckla din musikaliska talang hos oss!

Musik- & sångkurser

Är nybörjare eller har hållit på ett tag? Läs mer om våra olika gitarrkurser och hitta kursen som passar just dig!

Gitarrkurser

Andnings- och spelteknik, tonböjning, tungblockering, komp- och solostrukturer. Välj mellan terminskurs eller workshop.

Munspel