Tillbaka till Friskvård

AshtangaYoga/Vinyasa teknik - FRIDAY-FUN!

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

”Happy-hips”

Vinyasa teknik workshop: ”öppna” dina höfter
Lotusposition, benen bakom huvudet och andra asanas i Ashtanga yogans första och andra serie kräver bl a ett öppet höftparti.
Dagens levnadsstil med mycket sittande på stolar eller med aktiviteter som löpning/cykling leder ofta till stelhet i höft och baksida lår. Dessutom tenderar känslor av stress och obehag att sätta sig i höfterna i form av stelhet.
Regelbundet utövande av första serien i Ashtanga yoga leder på sikt till att lossa på gamla spänningar i höfter och ben.
Denna workshop ger dig tillfälle att fördjupa din förståelse av höfternas mekanism och tekniker för att på ett säkert sätt skapa smidigare och starkare muskler i bäcken, ben och bål.
På ett lekfullt sätt, i en effektivt samansatt vinyasaklass utforskar vi våra höfter och provar ett antal asanas från grundläggande till mer avancerad nivå. Vi går igenom tekniker för hur man på ett säkert sätt lär sig sätta benen i lotusposition (Padmasana) och tittar på hur man kan närma sig att sätta fötterna bakom huvudet (Ekapasasirsasana).

Tillfällen:
Workshops går som en serie där man med fördel går alla gångerna men man kan också bara välja ett eller några av tillfällena.
160 kr/ tillfälle, Alla K-yoga kort gäller också för workshops och filosofi.

FÖRKUNSKAPER
Workshoppen lämpar sig för alla men kräver viss tidigare yogaerfarenhet - den är inte lämplig för helt nybörjare.

KURSLEDARE
Isabella Nitschke
Läs mer om läraren Isabella och om Ashtangayogan på:
www.ashtangayogaml.se

KURSMATERIAL
Yogamatta och filt finns i lokalen.

BRA ATT VETA
Du bör ha mjuka kläder som du kan röra dig i utan att fastna. Ät inte en större måltid innan 2 - 3 timmar innan kursen. Stäng av mobilen innan du kommer in i lokalen, tack!
Man kan köpa Säsongskort, klippkort eller månadskort som alternativ till kursavgiften.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare