Tillbaka till Friskvård

AshtangaYoga/Vinyasa teknik - FRIDAY-FUN!

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

Arm-balanser
Vinyasa teknik workshop: utforska världen upp och ned

Att vara upp och ned och/eller balansera på händerna är något som ofta medför rädsla eller obehag i vår asanaträning. Denna workshop utforskar därför hur vi kan närma oss några av de svårare yogapositionerna med både mod och lekfullhet.
”No fear no fun” är något som du kanske hört R. Sharath Jois säga. Och det stämmer i den mån att vi måste gå utanför vår comfort zone för att utvecklas - vare sig i vardagslivet eller inom yogan.
Vi går igenom grundtekniker för att balansera på händerna - däribland bålstyrka, ”alignment” och fokuspunkter för ögonen (dristhi), andning och kroppslås (bandha). Vi leker med positioner såsom Bakasana, Tittibasana, Pincha Mayurasana och några varianter av huvudstående.

Tillfällen:
Workshops går som en serie där man med fördel går alla gångerna men man kan också bara välja ett eller några av tillfällena.
160 kr/ tillfälle, Alla K-yoga kort gäller också för workshops och filosofi.

FÖRKUNSKAPER
Workshoppen kräver att deltagarna har ett regelbundet och stabilt yogautövande - den är inte lämplig för helt nybörjare.

KURSLEDARE
Isabella Nitschke
Läs mer om läraren Isabella och om Ashtangayogan på:
www.ashtangayogaml.se

KURSMATERIAL
Yogamatta och filt finns i lokalen.

BRA ATT VETA
Du bör ha mjuka kläder som du kan röra dig i utan att fastna. Ät inte en större måltid innan 2 - 3 timmar innan kursen. Stäng av mobilen innan du kommer in i lokalen, tack!
Man kan köpa Säsongskort, klippkort eller månadskort som alternativ till kursavgiften.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare