Tillbaka till Friskvård

AshtangaYoga/Vinyasa teknik - FRIDAY-FUN!

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

Bakåtböjningar
Vinyasa teknik workshop: ”Open your heart”

Bakåtböjningar innebär egentligen att sträcka ut framsidan av kroppen. I vardagslivet sitter vi mycket och slokar med axlarna, böjer oss framåt och rundar ryggen. Framsidan av kroppen blir således komprimerad, liksom vår förmåga att andas ordentligt. Vår bålmuskulatur försvagas och vår ryggrad påverkas negativt – vi får dålig hållning, ont i ryggen och svårt att djupandas.
I Ashtanga yogans första och framförallt andra serie blir yogautövaren introducerad till flertalet bakåtböjningar som öppnar både axlar, bröstkorg och höftböjare. Regelbundet utövande av dessa två serier leder till att vår kropp blir mer balanserad. Musklerna i bålen stärks och sträcks och vi skapar bättre stöd för en frisk ryggrad och får lättare att andas.
Denna workshop ger dig tillfälle att fördjupa din förståelse av bakåtböjningarnas mekanismer och lär dig tekniker som hjälper dig att öppna och stärka kroppen för att på ett säkert sätt göra bakåtböjningar.
På ett lekfullt vis, i en effektivt samansatt vinyasaklass utforskar vi ett antal asanas (positioner) från grundläggande till mer avancerad nivå. Vi går igenom grundtekniker för positioner från Urdva Dhanurasana (hjulet) till några mer avancerade bakåtböjningar från Ashtangayogans andra serie.

Tillfällen:
Workshops går som en serie där man med fördel går alla gångerna men man kan också bara välja ett eller några av tillfällena.
160 kr/ tillfälle, Alla K-yoga kort gäller också för workshops och filosofi.

FÖRKUNSKAPER
Workshoppen lämpar sig för alla men kräver viss tidigare yogaerfarenhet - den är inte lämplig för helt nybörjare.

KURSLEDARE
Isabella Nitschke
Läs mer om läraren Isabella och om Ashtangayogan på:
www.ashtangayogaml.se

KURSMATERIAL
Yogamatta och filt finns i lokalen.

BRA ATT VETA
Du bör ha mjuka kläder som du kan röra dig i utan att fastna. Ät inte en större måltid innan 2 - 3 timmar innan kursen. Stäng av mobilen innan du kommer in i lokalen, tack!
Man kan köpa Säsongskort, klippkort eller månadskort som alternativ till kursavgiften.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor