Tillbaka till Geovetenskap och naturgeografi

Är jorden en unik planet? Föreläsning

Peter Linde, docent i astronomi och ordförande i Astronomiska sällskapet Tycho Brahe, tar oss med ut i rymden under fyra föreläsningar denna höst.

Finns liv i universum? 13 oktober
Var kan det finnas liv? Kanske på nära håll i vårt eget solsystem eller på någon av 3000 nyupptäckta exoplaneter - många ljusår bort.

Sökandet efter intelligens 17 november
Har vi avslöjat oss för universum - i så fall, är det ofarligt? Kan vi uppfatta intelligenta meddelanden från andra civilisationer eller är det bara en stor tystnad? Femis paradox kontra Drakes formel.

Stjärnresor - mänsklighetens framtid 8 december
Hur ser mänsklighetens framtid ut? Vad blir effekten av stjärnresor och kontakten med andra civilisationer? Den ultimata kulturkrocken?

Är jorden en unik planet? 19 januari 2017
Hur bildas planeter? Var livets uppkomst och slumpmässiga utveckling på jorden en sällsynt händelse? Kan livet ta andra former?

PRIS
Varje föreläsning kostar 175 kr men väljer man från början att anmäla sig till alla fyra så är priset 600 kr.

FÖRELÄSAR:
Peter Linde, docent i astronomi och civilingenjör i teknisk fysik. Han har som forskare använt några av de stora observatorierna i världen där han i första hand studerat stjärnor i Vintergatan och närliggande galaxer. Han ar även arbetat vid utvecklingen av det kommande europeiska jätteteleskopet som avses bli världens största.

Peter Lindes senaste bok "Jakten på liv i universum" fick ett mycket positivt mottagande. Boken kommer att kunna köpas i samband med föreläsningarna.

BRA ATT VETA
Vi skickar kallelse med inbetalningskort ca en vecka före föreläsningstillfället.
Observera att detta är ett i förväg tidsbestämt kulturarrangemang, anmälan är bindande och kan ej avbokas!

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor