Tillbaka till Keramik

Keramik 10 - 13 år Nyhet!

Att arbeta med lera är ett av de äldsta uttrycken för mänskligt skapande. Den här kursen vänder sig till dig som vill komma bort från skolstressen och skapa i lera. Vi börjar med att samtala om ett tema, för att sen förverkliga det i lera, eller så får ni skapa fritt efter er egen fantasi och förmåga. Släpp loss skaparglädjen!

Innehåll
Det här är kursen för dig som gillar att arbeta med dina händer och som uppskattar känslan och glädjen av att själv tillverka något bestående. Varje kurstillfälle startar med en kort samling och fika. Sedan blir det en genomgång av olika tekniker så som kavling, ringling, tumning och skapa på form. Vi går även igenom olika glasyrer samt hur du glaserar dina färdiga alster.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i sex veckor, samma dag och tid. Med uppehåll för höstlovet v.44.

Förkunskaper
Kursen passar både dig som är nybörjare, men också dig som har tidigare erfarenheter. Kursen vänder sig till dig mellan 10 - 13 år.

Kursledare
Birgitta Monserat är utbildad keramiker på Billströmska folkhögskola samt Escuela Nacional de Artes Plastica Havanna Kuba. Hon har 25 års erfarenhet och arbetat med olika målgrupper, åldrar samt nationaliteter. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Vi arbetar med stengodslera kompletterat med ett urval av engober och glasyrer. Materialavgiften ingår inte i kursavgiften och kommer att faktureras efter avslutad kurs, med 75:-/kg.

Bra att veta
Bär oömma kläder.

I våra lokaler finns en kaffeautomat. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vill du veta mer om replokaler och musiksamarbeten i Mälardalen? Kontakta någon av våra Verksamhetsansvariga så berättar vi mer!

Läs mer här!

Gratis kurser i svenska och samhällskunskap för dig som är asylsökande.
Free tuition in Swedish and Swedish Society for asylum seekers.

Mer information/ More information

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare