Tillbaka till Matlagningskurser

Diplomutbildning: Raw foodkock - grund - helger i vår

Frukostmöte 8 dec kl. 08.00-09.00
Välkommen till ett kostnadsfritt frukostmöte där du får träffa kursledare Ulrika Hoffer som berättar mer om utbildningen.

Anmäl dig till frukostmötet

Raw foodkock - grundutbildning
Lär dig grunderna inom raw food, så att du kan arbeta eller driva café eller restaurang som helt eller delvis serverar raw food. Du kan även använda dina kunskaper för, på exempelvis konferenshotell, som vill kunna erbjuda goda, näringsrika och allergivänliga raw foodalternativ.Eller så är du helt enkelt nyfiken och intresserad för egen del.

Innehåll


Utbildningen innehåller både teori och praktik, men fokus ligger på det praktiska. Du lär dig alla moment och hörnstenar inom rawfood, såsom juicer, smoothies, superfoods, torkning, groddning, blötläggning, men även grundläggande näringslära, grundsmaker, tekniker och metoder som gör det enkelt för dig att själv utveckla recept och menyer. Smaker, strukturer och konsistenser är viktiga. Från det gröna till sötsaker och desserter.

Upplägg


Totalt 8 tillfällen, lördagar och söndagar, ca 60 stud timmar. Utbildningen startar 29-30/4 kl 9.30-16. Här kommer ni gång och får en introduktion av principer och med genomgång av näringstäta råvaror. Vi groddar, syrar och blötlägger. Lagar några enkla goda rätter.
Vi fortsätter 6-7/5, 10-11/6 och avslutar 17-18/6. Då lagas det soppor, sallader, frukostar bröd, snacks och festliga rätter. Torkning. Det blir intensiva helger då vi alltid kombinerar teori med praktiskt jobb i köket.

Förkunskaper


Alla nyfikna är välkomna.

Kursledare


Ulrika Hoffer är kostrådgivare och varm förespråkare för en kost fri från gluten, mjölk och socker. Hon har specialiserat sig på matens inverkan på hjärnan, hur det vi äter påverkar vårt humör och energi - och tvärtom: Hur energi och humör påverkar våra matval och ätmönster. Hon är dessutom holistisk livsstilscoach och certifierad i Stahre-metoden, ett KBT-program för att bryta med känslomässigt ätande. Ulrika är författare till boken Råsmart familj, korad till "Årets måltidslitteratur", kategori hälsa 2011. I april 2014 gav Ulrika ut boken "Smarta sötsaker" som nu är översatt till 5 språk. "Good mood food" gavs ut i oktober 2015 och "Ärlig mat" släpptes i januari 2016. Läs gärna mer: www.rasmart.se

Kursmaterial


Recept/litteratur som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material/litteratur och recept tillkommer. Ca 2700 kr.

Diplom


För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkänd i kursmomenten.

Utvecklingsmöjligheter


Det finns gott om andra utbildningar på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Bra att veta


Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare: Ulrika Hoffer
  • Start: den 29 april 2017
  • Dag och tid: Lördag, söndag 09:30-16:00
  • Kurstimmar: 64
  • Tillfällen: 8
  • Kursnummer: 11467
  • Deltagaravgift: 10095 kr
  • Material: 2700 kr
  • Summa: 12795 kr

Köpvillkor

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm