Tillbaka till Matlagningskurser

Diplomutbildning: Raw Food, Fördjupning

Raw food fördjupningskurs - Intygskurs
Kursen vänder sig till dig som gått grundutbildningen eller motsvarande och är redo för mer fördjupning och mer avancerad matlagning.

Innehåll
Vi ägnar tre intensiva dagar åt att mixa, torka och bearbeta råvaror och skapar såväl elegant gourmetmat och genomarbetad vardagsmat. Vi fördjupar oss i upplägg och avancerade desserter, i groddning och fermentering, samt i hur man kan använda vilda växter i maten.
Ur innehållet;
Uppläggning
Raw fine dining
Torkning och annan bearbetning som ger maten ”lagad” karaktär
Groddar och skott
Fermentering av frukt, grönsaker, nöt- och fröostar
Raw food till högtider, som jul, nyår, påsk, midsommar
Avancerade desserter
Att använda vilda örter och blommor i maten

Upplägg
Totalt 3 heldagar, ca 24 studietimmar. En intensiv helg 20-22/1 2017 kl 9.30-16.

Förkunskaper
För dig med förkunskaper från Medborgarskolans grundutbildning eller motsvarande erfarenhet.

Kursledare
Ulrika Hoffer är kostrådgivare och varm förespråkare för en kost fri från gluten, mjölk och socker. Hon har specialiserat sig på matens inverkan på hjärnan, hur det vi äter påverkar vårt humör och energi - och tvärtom: Hur energi och humör påverkar våra matval och ätmönster. Hon är dessutom holistisk livsstilscoach och certifierad i Stahre-metoden, ett KBT-program för att bryta med känslomässigt ätande. Ulrika är författare till boken Råsmart familj, korad till "Årets måltidslitteratur", kategori hälsa 2011. I april 2014 gav Ulrika ut boken "Smarta sötsaker" som nu är översatt till 5 språk. "Good mood food" gavs ut i oktober 2015 och "Ärlig mat" släpptes i januari 2016. Läs gärna mera här: www.rasmart.se Ulrika har gått kurser hos raw foodpionjären Matthew Kenney i Los Angeles.

Kursmaterial
Recept/litteratur som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material/litteratur och recept tillkommer separat, ca 900 kr.

Intyg
För intyg krävs 80 procents närvaro samt godkänd i kursmomenten. Anmälningsavgift är 500 kr. Den skall betalas omgående vid anmälan. Först då är din anmälan bekräftad. Anmälningsavgiften dras av vid slutfaktureringen.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra utbildningar på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Anmälningsavgift 500 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare: Ulrika Hoffer
  • Start: den 20 januari 2017
  • Dag och tid: Fredag, lördag, söndag 09:30-16:00
  • Kurstimmar: 24
  • Tillfällen: 3
  • Kursnummer: 11469
  • Deltagaravgift: 4595 kr
  • Material: 900 kr
  • Summa: 5495 kr

Köpvillkor

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här