Tillbaka till Matlagningskurser

Diplomutbildning: Vegankock - grund

Frukostmöte 8 dec kl. 08.00-09.00
Välkommen till ett kostnadsfritt frukostmöte där du får träffa kursledare Ulrika Hoffer som berättar mer om utbildningen.

Anmäl dig till frukostmötet

Att äta vegansk mat, det vill säga mat som helt och hållet baseras på råvaror från växtriket, blir allt mer utbrett. Fler och fler restauranger profilerar sig som helt eller delvis växtbaserade, såväl enklare kaféer till ambitiösa fine diningrestauranger.

Den här utbildningen är en möjlighet för dig som jobbar eller vill jobba inom restaurangbranschen att vässa dina kunskaper inom växtbaserad kost, hela vägen från smårätter och tilltugg till läckra huvudrätter och frestande desserter, allt med fokus på att laga god, välsmakande, väl sammansatt mat, som både tillfredsställer smaklökar och kroppens behov av alla näringsämnen.

Innehåll


Vi jobbar både med mer vardagliga rätter, som grytor, sallader och annat som lämpar sig på en buffé och med elegantare gourmetmat som kan imponera även på den mest inbitna köttätaren!

1 Intro, grundprinciper för vegansk matlagning
2 Grundsmaker, konsistenser och struktur
3 Buffémat
4 Smårätter och förrätter
5 Huvudrätter
6 Desserter
7 Näringslära och menyplanering
8 Avslutningsmeny

Upplägg


Totalt 8 tillfällen, ca 60 studietimmar intensivt 9-12/1 och fortsätter en vecka senare 23-26/1 kl 09.30-16.00. Teori varvas med massor av matlagning.

Förkunskaper


Alla nyfikna är välkomna.

Kursledare


Ulrika Hoffer är kostrådgivare och varm förespråkare för en kost fri från gluten, mjölk och socker. Hon har specialiserat sig på matens inverkan på hjärnan, hur det vi äter påverkar vårt humör och energi - och tvärtom: Hur energi och humör påverkar våra matval och ätmönster. Hon är dessutom holistisk livsstilscoach och certifierad i Stahre-metoden, ett KBT-program för att bryta med känslomässigt ätande. Ulrika är författare till boken Råsmart familj, korad till "Årets måltidslitteratur", kategori hälsa 2011. I april 2014 gav Ulrika ut boken "Smarta sötsaker" som nu är översatt till 5 språk. "Good mood food" gavs ut i oktober 2015 och "Ärlig mat" släpptes i januari 2016. Läs gärna mer: www.rasmart.se

Kursmaterial


Recept/litteratur som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material/litteratur och recept specificeras på din kallelse/faktura.

Diplom


För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkänd i kursmomenten.

Utvecklingsmöjligheter


Det finns gott om andra utbildningar på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Bra att veta


Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare: Ulrika Hoffer
  • Start: den 9 januari 2017
  • Dag och tid: Måndag, tisdag, onsdag, torsdag 09:30-16:00
  • Kurstimmar: 60
  • Tillfällen: 8
  • Kursnummer: 11470
  • Deltagaravgift: 10995 kr
  • Material: 2400 kr
  • Summa: 13395 kr

Köpvillkor

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: Kursadmin.: 010-157 63 61 Övriga frågor: 010-157 60 00

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm