Tillbaka till Trädgård

Trädgårdsdesign - trädgårdsplanering tillsammans med en landskapsarkitekt

Trädgårdsplanering - formge din egen trädgård inför vårens trädgårdsarbete!
En trädgård anpassad för dina behov och önskemål är väl drömmen? I kursen går vi tillsammans igenom grundprinciperna för en trädgårds uppbyggnad och med hjälp av praktiska övningar arbetar du själv fram en trädgårdsplan för din egen trädgård som du sedan kan förverkliga. Du utgår ifrån dina individuella önskemål och behov, din trädgårds möjligheter, estetiska uttryck och årstidsaspekter.

KURSLEDAREN:
Lena Bergene är landskapsarkitekt med eget företag inom trädgårdsplanering och leder trädgårdskurser även vid Medborgarskolan Stockholm.

UPPLÄGG:
Vi träffas under två helger 25-26 februari och 25-26 mars kl 9-15:45 alla dagar och lär oss trädgårdsteori och planerar vår egen trädgård. Vi pratar om rumslighet, funktion och växt- och materialval och i övningsuppgifter provar vi olika sätt att formge trädgården ur olika aspekter vi gått igenom. Det ges även tid att arbeta med din egen trädgård och att ställa frågor och diskutera din trädgårds problem och möjligheter.

FÖRKUNSKAPER:
Inga förkunskaper krävs. Du arbetar med din egen trädgård, fritidstomt eller kolonilott efter dina egna förutsättningar och önskemål.

KURSMATERIAL:
Ta med en tomtritning av din trädgård i en skala (helst 1:100) som passar på ett A3-, eller A2-ark. Den kan beställas på kommunen om du inte har någon. Det kan ta någon vecka att få ritningen, så beställ den i god tid före kursstart. Ta gärna med papper och penna, sudd för anteckningar. Linjal (om du arbetar med en ritning i skala 1:100) eller skalstock (om ritningen har en annan skala) är även bra att ha med. Skisspapper ingår. Ev kostnad för kurslitteratur tillkommer.

BRA ATT VETA:
Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar kring dag, tid och startdatum, alternativt inställd kurs.

Invänta därför alltid skriftlig kallelse i din brevlåda ca en vecka innan start, som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer faktura på kursavgiften. Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan.

Du vet väl om att vi har kurser i perennkunskap också? Hur du planerar perennrabatten (rabattens fleråriga växter) efter färg, blomningstid och jordmån?

Anmälan

  • Kurslokal: Linköping Medborgarskolan, Collegium, Teknikringen 7, LINKÖPING (Karta)
  • Ledare: Lena Bergene
  • Start: den 25 februari 2017
  • Dag och tid: Lördag, söndag 09:00-15:45
  • Kurstimmar: 32
  • Tillfällen: 4
  • Kursnummer: 77811
  • Pris: 2195 kr

Köpvillkor

Linköping Medborgarskolan LINKÖPING

Collegium, Teknikringen 7, 58330 LINKÖPING
Telefon: 075-241 68 30

Medborgarskolan Linköping
Teknikringen 7
58330 LINKÖPING

075-241 68 30
linkoping@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Linköping

Följ oss på Facebook och Instagram!

InstagramFölj oss på Facebook!

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker

Rabatt på sjölivskurs och båtförsäkring

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan