Tillbaka till Naturvård och djurskydd

Jägarexamen

Att jaga vilt är en tradition sedan långt tillbaka och blivit än med populärt på senare år. Goda kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningar för att bli en ansvarsfull jägare.

Innehåll
Kursen är inriktad på det teoretiska provet för Jägarexamen. Vi lär oss bland annat om högvilt, jaktmetoder, viltkunskap, vapenkännedom, jaktlagstiftningen, jägaren - ansvar och rättigheter.
Det finns möjlighet att, tillsammans med resten av gruppen, genomföra övning/träningsskytte under två tillfällen samt avlägga det praktiska provet. Om tiden inte passar finns det också möjlighet att boka ett öppet tillfälle. Vapen (för övning och prov) finns att låna på skjutbanan. Praktikdelen innehåller säker vapenhantering, avståndsbedömning, hagel och kulskytte.
Kostnad för den praktiska delen är inte inkluderad i priset.

Upplägg
Kursen går en dag i veckan i tio veckor på samma dag och tid. Kursen är inriktad för den teoretiska delen och målet är att klara provet för Jägarexamen. Den praktiska delen är behovsanpassad och pågår tills deltagaren är redo att avlägga det praktiska provet. Övning/träningsskytte under två tillfällen ca 600 kr. Kostnad för ammunition och lerduvor vid övningsskyttet tillkommer. Vapen (för övning och prov) finns att låna på skjutbanan. Praktikdelen innehåller säker vapenhantering, avståndsbedömning, hagel och kulskytte.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för att delta i kursen.

Kursledare
Joakim Källbäck har mångårig erfarenhet som jägare och är van att undervisa. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kostnad för studiematerial ingår inte i kursavgiften. Kursmaterialet vi använder är Jägareförbundets "Jägarskoleboxen". Du beställer den via nätet på följande länk: http://shop.textalk.se/se/shop.php?id=33011. Klicka på Jägarskoleboxen, sedan på knappen ”KÖP” ange antal och klicka på kassa. Beställ ditt material så snart du fått hem din kallelse.

Övriga kostnader
· teoretiskt prov cirka 250 kronor

Bra att veta
Vid kursstarten diskuterar vi igenom kursens upplägg. Viktigt att prata med kursledaren om man skulle behöva vara borta från något kurstillfälle exempelvis.
· Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
· Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Hoppa på en kurs

Inga problem!

Det går oftast bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

010-15 75 200

Gratis kurser i svenska och samhällskunskap för dig som är asylsökande.
Free tuition in Swedish and Swedish Society for asylum seekers.

Mer information/ More information

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare