Tillbaka till Matlagningskurser

Vinkunskap, fortsättning

Har du gått vår grundkurs och vill lära dig mer eller har en del kunskap om vin sedan tidigare och vill bygga vidare? Då är fortsättningskursen något för dig! Under 3 kvällar fördjupar vi oss i vinländer och distrikt. Vi pratar om vintrender, lagring, klassificeringar och att tolka en vinetikett. Få mer kött på benen och utveckla ditt vinintresse!

Upplägg
Första gången går vi igenom och fördjupar oss i de mest klassiska vinregionerna med distrikt och druvor. Vi tränar på provningsmetodik. Provning av 4 viner.
Andra gången - Mousserande viner. Vilka typer finns och hur ser metoderna att framställa dessa viner ut? Vi pratar om champagne. Provning av 4 mousserande viner (inklusive champagne).
Tredje gången - Vi summerar det vi lärt oss hittills och har genomgång av starkviner, söta viner och vilka typer av desserter vi bäst kombinerar dessa med. Måltidens avslutning. Vi avslutar med provning av 4 dessertviner.
3 kurstillfällen: 8/2, 15/2 och 22/2.

Rabatt hos Bokus & Akademibokhandeln: 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln. Ange rabattkod medbo14.

Förkunskaper
Du har gått vår grundkurs i vinkunskap eller har en del kunskap om vin sedan tidigare.

Kursledare
Per Sifvert är diplomerad sommelier, erfaren vinprovningsledare, vinexpert och utbildare vid Frans Schartaus Handelsinstitut.

Kursmaterial
Kompendium och vin ingår i avgiften.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser