Tillbaka till Trafikkunskap

Moped klass 2 Arvika Höstlov Intensiv

Gör dig klar inför våren och sommaren redan nu. Intensiv kurs under höstlovet. Fyller du 15 år och vill köra moped klass 2? Då behöver du ett förarbevis. Här får du all teori och kunskap som krävs för att klara provet för förarbevis.

Innehåll
För att få köra moped klass II, moped med max tillåten hastighet på 25 km/h, måste du ha fyllt 15 år. Du kan genomföra kursen före 15-årsdagen men du ska ha fyllt 15 år för att göra kunskapsprovet. I kursavgiften ingår utbildningsmaterial och teoretiska lektioner. Tillkommer gör vägverkets avgift för förarbevis 150 kr samt provavgift 200 kr.

Kursen innehåller bland annat:
Fordonskännedom - om hur mopeden är konstruerad och hur du framför den på ett säkert och miljövänligt sätt.
Trafikregler - du lär dig vägmärken och de regler som styr trafiken.
Trafiksäkerhet - om att ta ansvar i trafiken och att visa hänsyn till dina medtrafikanter.
Personliga förutsättningar - om farorna med droger och alkohol i trafiken, grupptryck och ökad självkännedom.

Upplägg
3 sammankomster á 5 studietimmar om 45 minuter. 31/10 13.00-17.00 2-3/11 13.00-17.00 Prov 7/11. För de som fyller 15 senare på året, prov längre fram.
Efter avslutad kurs har du möjlighet att skriva provet för att få ett förarbevis för moped klass II.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Kursledare
Ledaren är godkänd av Transportstyrelsen.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Vi använder boken ”Mopedboken” av Martin Sellergren. Kostnad för den ingår i kursavgiften.

Bra att veta
Observera att du måste ha fyllt 15 år för att få skriva förarbevisprovet. Det är viktigt att du medtar giltig legitimation till första sammankomsten på kursen samt till provtillfället för att visa examinatorn. Vid godkänt prov tillkommer en kostnad på 200 kr till Transportstyrelsen för tillverkning av förarbeviset.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor