Tillbaka till Konsthantverk

Glasfusing och glasmålning - Hängsmycken

  • Utveckla din kreativitet
  • Uttryck dig själv på ett nytt sätt

Ta fram din kreativitet och fantasi och skapa vackra, personliga och unika smycken i glas. Fusing kommer från engelskans fuse och betyder smälta ihop.

Innehåll
Du lär dig två helt olika tekniker för att göra vackra smycken i glas. Smycke nr 1 är ett sammansmält/fusat glashänge i vackra färger. Vi använder det färgrika, glittrande dichroiska glaset. Du kan även välja att lägga frittor, confetti, stringers, metallbitar och mycket annat mellan ditt glas.
Smycke nr 2 blir ett hänge som du själv målar. Du använder en färdig mall, ett eget mönster eller din egen fantasi. Några av färgerna du kan använda skapar färgade bubblor i ditt mönster. Det tar lång tid för glas att svalna. Om vi hinner kan du få ett smycke med dig hem redan samma dag. Det glassmycke som du målar har lång torktid innan bränningen och kommer att sändas hem till dig efter några dagar.

Upplägg
Under kursen får du lära dig:
- grunderna i hur du skär och komponerar glaset före bränning.
- bränntider och temperaturer och att förstå glaset.
- olika tekniker för att göra vackra smycken i glas.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Vår ledare Marie-Louise Holm är en PMC-cerifierad ledare (PMC=Precious Metal Clay ) och har utbildat sig i glasfusing, traditionellt silversmide och i silverlera. Marie-Louise driver sedan 2007 företaget Malollo Design. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgift utan tillkommer och betalas direkt till kursledaren på plats. Kursmaterialet för den här kursen kostar 470 kr. För den kostnaden får du även låna verktyg.

Bra att veta
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
Ta gärna med en lättare lunch. För att se exempel på vad du kan göra på denna kurs, gå till www.malollo.se och välj fliken ”Utbildning”.

Anmälan

Gratis kurser i svenska och samhällskunskap för dig som är asylsökande.
Free tuition in Swedish and Swedish Society for asylum seekers.

Mer information/ More information

Vill du veta mer om replokaler och musiksamarbeten i Mälardalen? Kontakta någon av våra Verksamhetsansvariga så berättar vi mer!

Läs mer här!

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan