Tillbaka till Silversmide och annan metallslöjd

Silversmide - flex

  • Skapa dina egna verk från idé till verklighet
  • Utveckla din kreativitet
  • Arbeta med händerna

Formge och tillverka dina egendesignade smycken i silver! Låt dig inspireras av din favoritdesigner eller designa något alldeles unikt. Silver är en fantastisk metall, den rostar och ärgar inte och har en inneboende lyster och kan poleras upp så att den likt en spegel återger ljuset i sin omgivning. Silversmide är ett hantverk vars traditionella tekniker har använts och utvecklats under många tusen år. Kursen är för dig som gillar att arbeta med dina händer och som älskar den tillfredsställande känslan av att själv tillverkat något bestående.

Innehåll
Under kursen får du formge och tillverka egna smycken direkt från första kurstillfället. Under tiden lär du dig grunderna för hantverket. Teori varvas med praktik där ni arbetar självständigt under handledning av kursledaren. Teorigenomgångar sker både i grupp och enskilt. Allt utgår ifrån deltagarens behov och nivå.

Upplägg
Detta är en flexkurs - det vill säga du har möjlighet att ta igen ett tillfälle en annan dag om du skulle behöva. Meddela kursledaren i tid om du skulle behöva byta dag någon/några veckor under kursens gång. Anmälan sker på den dag i veckan du kan gå flest gånger. Eventuella lov eller uppehåll (förutom v. 8 - sportlov) bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle.

Förkunskaper
Den här kursen vänder sig till dig som är både nybörjare och mera van.

Kursledare
Jan Nilsson är utbildad silversmed med gesällbrev. Jan har många års erfarenhet från Markströms i Uppsala, där han även utbildades till juvelsfattare. Han arbetade som juvelsfattare hos Markströms och Schalins i Östersund samt som egen företagare. Jan är en erfaren kursledare både inom silversmide och juvelfattning på såväl studieförbund som på Guldsmedsförbundet. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kostnad för material
Material finns att köpa på plats och faktureras i efterhand. Kostnad för silver är 14:- /gram. Tänk gärna ut i förväg vad du vill göra. Försök att skissa upp en modell hur du vill att ditt silverföremål ska se ut (silversmycke t. ex. en ring, ett armband, en berlock etc.). Ta gärna med papper och penna.

Bra att veta
Vi håller till i våra hantverkslokaler i Ekeby Bruk - Hantverkscentrum.

Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vill du veta mer om replokaler och musiksamarbeten i Mälardalen? Kontakta någon av våra Verksamhetsansvariga så berättar vi mer!

Läs mer här!

Gratis kurser i svenska och samhällskunskap för dig som är asylsökande.
Free tuition in Swedish and Swedish Society for asylum seekers.

Mer information/ More information

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare