Tillbaka till Data

Data grundkurs 2 - Windows 10 fortsättning

Medborgarskolans datakurser
  • Få ut det mesta av din dator
  • Ta del av den digitala världen
  • Lär dig verktygen

INNEHÅLL
Kursen ger dig grundläggande kunskaper om hur du surfar på Internet, söker efter information och använder e-post. Du får lära dig använda Internet Explorer när du surfar på internet. Vi söker efter information på Internet med hjälp av sökmotorer. Du får också tillräckliga kunskaper för att sköta din e-post.

UPPLÄGG o FÖRSLAG TILL KURSPLAN
1. Repetition av vissa delar i Data Grund 1.
2. Internet, vad är det och vad finns det där, Domäner, sajter, m.m.
3. E-post, hur fungerar det, vilka olika sätt finns det. Skicka e-post, registrera e-postadress.
4. Mer ordbehandling med WordPad som ingår i Windows för att bli van vid tangentbord och mus.
5. Mer ordbehandling och repetition av filer och mappar.

FÖRKUNSKAPER
Liten datorvana och kunskaper enligt Data grundkurs 1.

KURSLEDARE
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling

KURSMATERIAL
Grundboken Windows 10 och det är samma bok som används under Grundkurs 1. Kursledaren tar med sig böcker till första träffen och dessa faktureras separat, ca 200: -.
Du kan gärna ta med dig din egna bärbara dator/ laptop.

BRA ATT VETA
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.
Det går bra att ta med sig sin egna laptop om så önskas!

SENIORKURS
Seniorkurser riktar sig till alla som uppnått livets tredje ålder - de mogna åren. Lär dig ännu mer i ett lite lägre tempo på dagtid. Intellektuell stimulans och samvaro med likasinnade och jämnåriga skänker glädje och en ung inställning till tillvaron.

RABATT HOS BOKUS
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange MEDBO14 som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare