Tillbaka till Friskvård

Förbättra din livskvalitet

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

Bryt stressade mönster och satsa på dig själv! Denna kurs ger dig möjlighet att hantera stress, hitta ditt lugn och få en bättre livskvalitet med hjälp av både teoretiska och praktiska övningar.

INNEHÅLL
Denna kurs ger dig möjlighet att hantera stress, hitta ditt lugn och få en bättre livskvalitet med hjälp av både teoretiska och praktiska övningar. Inspirerande och tänkvärd information om stress och stresshantering, fysiska aktiviteter, hälsa och kost samt hur du får hjälp med din andning för att minska upplevelsen av stress, coachad till att förbättra din livskvalitet, guidade meditationer och enkla yogaövningar som kan utföras både på yogamatta/liggunderlag eller sittande på stol.
Mindfulness är meditativa övningar som skapar balans i kroppens energisystem och som bl a reducerar stress, smärta och sömnproblem. Medicinsk yoga är ett verktyg för självläkning och bygger på enkla pass med enskilda övningar och meditationer.

UPPLÄGG
Kursen är uppdelad i 2 x 60 minuter. I den första teoretiska delen går vi igenom vad som orsakar stress och hur man kan bearbeta den genom stresshantering. Dessutom information hur vi kan förbättra vår hälsa och livskvalitet genom fysisk aktivitet och bra kost. Vi granskar även hur det ser ut med livsmedelstillsatser och socker i kosten. Den andra delen är praktisk där vi utför Mindfulness och Medicinsk yoga enl Balansprogrammet som är utvecklat vid MediYoga Institutet.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Britt-Marie Hallén är utbildad Hälsoinspiratör genom Bergklint Education år 2016 inom bl a stresshantering (där hon själv har egen erfarenhet), friskvård, hälsa och livsstil, kost och näring, hälsopromotion och samtalsmetodik. Hon har jobbat som egen företagare i livsmedelsbranschen och har varit projektledare med internationella projekt inom kvalitet och miljö. Är även utbildad förändringsledare med inriktning mot företagets organisation.

Barbro Bliss är utbildad Balansinspiratör vid MediYoga Institutet i Stockholm. Med förkovring i MIMY:s, (Minfulness och MediYoga), - Balansprogram för ”Barn och Ungdom” och i ”Andning, Fokus, Avslappning”, MediYoga Institutet. Hon har även utövat yoga i olika former såsom Ashtangayoga, Kundaliniyoga, Kriayoga, Yinyoga och Hathayoga under 25 år och tränar regelbundet Yinyoga. Barbro är även Internationellt Certifierad Montessorilärare - arbetat i 30 år både i England och Sverige.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Mjuk ledig klädsel rekommenderas. Medtag en fast kudde att sitta på, filt och yogamatta/liggunderlag. Yogaövningarna är enkla och effektiva, kan görs sittande på stol, om man önskar går det också bra att göra dessa sittande/liggande på matta. Efter varje tillfälle får du övningar och dagliga reflektioner att träna på hemma mellan tillfällena, för största effekt.

BRA ATT VETA
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka före kursstart.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Friskvårdsbidrag eller friskvårdskuponger/-checkar från Min Friskvård eller ActiWay kan användas på denna kurs.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Uddevalla, Lagerbergsgatan 16, UDDEVALLA (Karta)
  • Ledare: Barbro Bliss
  • Start: den 13 februari 2017
  • Dag och tid: Måndag 19:00-21:00
  • Kurstimmar: 12
  • Tillfällen: 6
  • Kursnummer: 85355
  • Pris: 1295 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Uddevalla UDDEVALLA

Lagerbergsgatan 16, 45131 UDDEVALLA
Telefon: 0522-165 77

Medborgarskolan Uddevalla
Lagerbergsgatan 16
451 31 UDDEVALLA

0522-165 77
uddevalla@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Uddevalla

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0522-165 77

Lokalkontor i Region Väst

Läs vårens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Vår 2017

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda.

Kan du hitta den?

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning