Tillbaka till Skultptur

Intuitiv skulptur


Intuitivt, prestationsfritt skapande ger utrymme till frihet och lekfullhet.

Innehåll och mål
Prova på ett nytt tillvägagångssätt med lera och skulpterande. En process av spontan kreativitet baserad på harmoni och medvetenhet av en själv och gruppen man arbetar med. Du blir guidad genom din unika kreativitet hela vägen från den första grova formen till en tydligt uttryckt slutlig form.

Upplägg
Kursen är delad i flera pass som alla inleds med en kortare meditation. Meditationsformen bygger bland annat på in- och utandningens kraft.
Med meditationen och dina händer startar du äventyret att upptäcka din inre värld. Leran hjälper dig att bli medveten om inre bilder, som blir till form och tillåter dig att se din personliga kreativitet bli till verklighet.

Obs! Undervisning sker fredag 18.30-21.30, lördag-söndag kl 09.30-16.30.

Förkunskaper
Ingen tidigare erfarenhet av att ha jobbat med lera eller andra specifika färdigheter är nödvändiga för att delta.

Kursledare
Rebecka Dahlén är verksam som skulptör. 1993 mötte hon den italienska skulptrisen Franca Basevi som utvecklat en egen skola inom skulptur.
Rebecka Dahlén har regelbundet arbetat tillsammans med Franca Basevi i hennes ateljé i Florens, de kom att bli nära vänner och Franca blev Rebeckas lärare och andliga vägledare. Franca Basevi kallade alltid leran för Earth - jord. Ett möte med det vi kommer ifrån som människor. I meditationen och tystnaden möter skulptören sin inre värld och skulpturerna blir gestaltningar av inre bilder mer än av yttre motiv.

Rebecka Dahlén ingår i Grupp Scultura, bildad 1996, bestående av tretton kvinnor som arbetar med skulptur och handledning i lera och meditation, s k lersamtal. Franca Basevi gick bort 2002, 72 år gammal men hennes fascinerande arbete med skulptur och andlighet förs nu vidare bland annat genom Grupp Scultura.

Kursmaterial
Materialkostnad (40 kr/kg) tillkommer för lera och bränning.

Utvecklingsmöjligheter
Du kan med fördel gå kursen flera terminer för att på så sätt fördjupa dina kunskaper.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Formge och tillverka dina egna smycken! Kursen är öppen för nybörjare och de som har tidigare kunskaper.

Se kommande kursstarer

Olika tekniker, färgskalor, användbara färgblandningar och tips för dig som vill måla akvarell.

Måla akvarell

Skapa kontrastrika teckningar med den intressanta trycktekniken litografi.

Se kommande kursstarer

Hanna är en av Sveriges mest uppskattade mönsterformgivare. Under denna workshop får du tekniker och tips bakom bra mönsterdesign.

Anmäl dig här!