Tillbaka till Jakt, Viltvård

Jägarexamen Arvika - komplett grundkurs

En komplett utbildning som ger dig den teoretiska kompetens och praktiska träning du behöver för att ta jägarexamen. Kursen ger kunskaper om viltet, jakten och vapnet och de bästa förutsättningarna för att bli en ansvarsfull jägare.

Upplägg och Innehåll
Kursen startar med teoridel och teoriprov. Skytteövningar som avslutas med skytteprov sker på Paradisbanan i Arvika. Det finns möjlighet till omprov.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Litteratur ingår inte i kursavgiften. Kursmaterial som vi använder oss av är "Din väg till Jägarexamen" (ink ljudbok) av Dan Törnström ISBN 978-91-574-8153-5 (obs ny från 2013) Du har möjlighet att köpa den hos oss till ett pris av 555:- . Meddela vid anmälan om du vill köpa kurslitteraturen av oss.
På Svenska Jägareförbundets hemsida deras hemsida kan du träna på examensfrågor. http://jagareforbundet.se/

Vi reserverar oss för prisändringar.

Bra att veta
Medtag id-kort eller passfoto (kan tas i fotoautomat) till teoriprovet. Provavgiften (teori 250 kronor) betalas kontant vid provtillfället.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare