Tillbaka till Italienska

Italienska för nybörjare, termin 1 - kortkurs (två ggr/v)

  • Lär dig användbara fraser
  • Få tillgång till ett språk som talas av över åttio miljoner människor
  • Få inblick i den italienska kulturen.

Gör slag i saken och förverkliga dina drömmar om Italien och dess underbara språk! Vandra längs kanalerna i Venedig eller njut av alla historiska platser i Rom...
La vita è bella – Livet är underbart!

En nybörjarkurs i italienska för absoluta nybörjare. Vi använder en helitaliensk kursbok men kursledaren förklarar även på svenska.
Kursen omfattar 6 kvällar, måndagar och torsdagar följande datum:
22/5, 29/5, 1/6, 8/6, 12/6, 15/6.

Innehåll
Kursen ger bra baskunskaper i vardagsitalienska med uttal, grammatik och ordförråd. Stor vikt läggs vid förmågan att kommunicera. Enkla dialoger, parövningar, bildövningar, uttalsövningar och rollspel är frekventa inslag i undervisningen.

Förkunskaper
Inga förkunskaper i italienska krävs.

Kurslitteratur
Nuovo Espresso 1, inkl DVD. Du kan köpa boken tex på Studium International Bookshop (30 % rabatt) på Karlavägen 4 (tel 08-660 03 86) eller beställa dem via nätet, www.bokus.com.
Kursmaterialet är på helt på italienska.

Kursledare
Chiara Martinetti har universitetsexamen bl a i moderna språk och litteratur från Verona universitet.
Hon har undervisat i italienska för svenskar i flera år på olika nivåer. Hon är studerat turism i Rom och är även auktoriserad Stockholmsguide.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Utvecklingsmöjligheter
Du som gått en av våra nybörjarkurser har möjlighet att utveckla dina kunskaper vidare på en fortsättningskurs. Vi erbjuder många olika nivåer.


Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

En kväll med Majgull Axelsson – tankar, tips och reflektioner kring skrivande.

Läs mer om föreläsningen här

Har du alltid drömt om att skriva en bok? Den här utbildningen kan vara ett viktigt steg på vägen. Att skriva handlar om att framkalla bilder, att hitta det inre bildskapandet som är en del av skrivprocessen.

Läs mer om utbildningen här

Kom och få tips om tapas och passande viner. Du får provsmaka en del tapasrätter och viner från bl.a. Chile och Argentina.
Roberto Muñoz berättar om olika tapasrätter, hur de äts och vilka viner som passar bäst till. Kvällen hålls på mycket lätt spanska.

Läs mer om kvällen här!

Vill du lära dig konsten att få folk att lyssna? Vi har många olika kurser i retorik att välja mellan.