Tillbaka till Förarintyg

Förarintyg måndagar

 • Grunderna i navigation
 • De vanligaste sjövägsreglerna
 • Tips om lämplig utrustning ombord

Med mera...

För att du ska kunna färdas säkert inomskärs fordras både teoretiska och praktiska kunskaper i navigation, sjömanskap, sjösäkerhet, sjövett, sjöväder och miljövård. Styrbord, babord, prickar och enslinje - begreppen är många att hålla reda på! Allt blir enkelt att förstå när en kunnig ledare undervisar. Du lär dig navigera inomskärs med en mindre fritidsbåt.
Efter avslutad kurs anordnas teoretiskt prov för Förarintyg.

INNEHÅLL
Du lär dig läsa sjökort och ta ut kurs och bäring, göra knopar, känna till fyrar, landmärken, farleder mm.

UPPLÄGG
Kursen pågår 9 kvällar och efter avslutad kurs anordnas examination för Förarintyg, kostnad för examen betalas till provförrättaren.
Medlemmar i Jönköpings segelsällskap och Domsands båtsällskap har 15% rabatt på våra kurser inom sjöliv. OBS Ni måste uppge detta vid anmälan och vid första kurstillfället visa ni ert klubbintyg.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSMATERIAL
All kurslitteratur finns att beställa på www.bryggboden.se eller se bifogad länk direkt till vår sida för Bryggboden http://bryggboden.se/sv/utbildningsmaterial/utbildningspaket-for-medborgarskolan/jonkoping/ Här väljer ni den kurslittrtatur efter den kurs ni skall gå. Lägg märke till att ni kan köpa ett Kombinerat Förarintyg- och Kustskepparintygspaket Ostkusten (Navigering & Sjömanskap) om ni tänker gå kustskepparen efter förarintyget, där finns pengar att spara.
Vid ev frågor kan ni ringa direkt till Bryggboden på telefon 0303-233083

KURSLEDARE:
Hans Palmberg: är långseglare och avseglade med sin fru från Sverige i juni 2013. Besök deras hemsida. www.futurewinds.se för ytterligare info.
Hans Mörk: Har mer än 50 års erfarenhet från båtliv och segling I Vättern, våra kustskärgårdar samt utsjöseglingar. Hans har verkat som ledare och utbildare i friluftsverksamhet både i sommar och vinteraktiviteter.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

BRA ATT VETA:
Efter att kursen i teori är genomförd, kommer det att finnas möjlighet att avlägga ert prov hos oss av särsklid kvalificerd ledare inom området. Denna avgift ingår inte utan ni betalar direkt till Provförrättaren som är på ca 470 kr per prov.
Vid godkänd examination får du en stämpel i din blå intygsbok, denna fyller du sedan på med alla navigationsintyg du gör. Boken är skriven på svenska, engelska, tyska, franska och spanska. Hyr du båt utomlands är boken ett måste. Nästa steg i din teoretiska utbildning är Kustskepparen som gäller för fritidsbåt med obegränsad storlek inom- och utomskärs i dagsljus och i mörker.

Minimiålder är 12 år.

Välkommen!

Anmälan

 • Kurslokal: Medborgarskolan Jönköping KUNSKAPSSALAR, Kämpevägen 35, Jönköping (Karta)
 • Ledare: Hans Mörk
 • Start: den 6 februari 2017
 • Dag och tid: Måndag 17:30-19:45
 • Kurstimmar: 27
 • Tillfällen: 9
 • Kursnummer: 77997
 • Pris: 1795 kr

Fullsatt

Medborgarskolan Jönköping KUNSKAPSSALAR Jönköping

Kämpevägen 35, Jönköping
Telefon: 075-241 68 30

Medborgarskolan Jönköping
Box 515
55117 JÖNKÖPING

075-241 68 30
jonkoping@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Jönköping

Medborgarskolans musikwebb

Vare sig du spelar jazz, hårdrock eller hiphop… Här får du hjälp med replokaler, utrustning, inspelningar m.m.

Läs mer om Amplified, vår musikverksamhet

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker

Rabatt på sjölivskurs och båtförsäkring

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor