Tillbaka till Yoga

Lunchyoga

  • Du tränar upp din förmåga att fokusera
  • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
  • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

INNEHÅLL:
Yoga skapar mental, kroppslig och själslig balans. Tillståndet Yoga infinner sig lättare när tankeverksamheten kretsar kring andningen. Det handlar mer om att känna än om teknik. Yogan kopplas till vår förmåga att leva i nuet. Den harmoniserar kropp och tanke för att uppnå ett tillstånd av välbefinnande och avslappning. Ett regelbundet yogautövande gör att man känner sig bra i sin kropp och samlad i sin vardag.

Perfekt för dig som exempelvis vill utnyttja din friskvårdstimme eller som har håltimme i dina studier.
Vi tar oss tid mitt på dagen för att samla vår uppmärksamhet, andas rätt och röra kroppen. Vi tränar andningskontroll med rörelser och kroppsställningar för att ladda inför resten av dagen. En djup och skön avslappning inleder och avslutar passet.

FÖRKUNSKAPER:
Öppen Både för dig med lite eller inga förkunskaper.

LEDARE:
Galaxie Béchy-Setting älskar att jobba med människor, är positiv, ansvarsfull och dynamisk. Hon studerade dans vid Tours Konservatorium i Frankrike från hon var åtta år. Hon fortsatte sedan dansa klassisk dans med privatlärare två gånger i veckan i tre år till. Efter det lärde hon sig fler dansstilar som tillval i skolan och fortbildningskurser under ytterligare 6 år. Galaxie läste även teaterkonst på universitetet i Paris och började arbeta som skådespelare. Hon sjunger, praktiserar yoga, trapets och kampsporten kalaripayattu. Kroppens uttrycksformer och rösten har alltid varit de viktigaste verktygen i hennes yrkesutövande.
Galaxie är diplomerad yogalärare från The International Sivananda Yoga Vedanta Center i södra Indien. Välmående, självförtroende, uppmärksamhet, respekt och tillgänglighet är viktiga nyckelord som väl beskriver hennes pedagogiska mål. De senaste åren har hon koncentrerat sig på att förmedla sina kunskaper och erfarenheter med fokus på andning, meditation, smidighet, spänst, styrka och avslappning. Naturligt i linje med dessa målsättningar finns yogan och dess filosofi.

PRISINFO:
Kursen ges vid 5 tillfällen för 500 kr. Denna kurs ingår INTE i Paketpriset men du som har Terminskort har 10% rabat.
Man kan få delbetala upp till 3 gånger utan extra kostnad, detta måste anges i meddelanderutan vid anmälan.
Se mer info om våra rabatter och om det förmånliga terminskortet på vår hemsida: http://www.dansaivaxjo.se/se/kurser-anmaelan/priser-rabatter.html

BRA ATT VETA:
Klädsel: Mjuka kläder som du kan röra dig fritt i. Barfota. Uppsatt hår. Dusch och omklädningsrum finns. Du kan ta med egen yogamatta. Tänk på hygien och trivsel för alla: rena fötter, kläder och armhålor. Ta med en liten handduk om du behöver. Ta med en filt eller varm tröja till passets slut och avslutande vila då kan man bli lite kall.

I salen är det lugn, alltså inga högljudda samtal. Mobiltelefoner stängs av. Ljud och vibration stör vårt fokus, undvik att röka precis innan eller ha mycket parfym.
Ät inte en stor måltid 2-3 timmar innan passet. Har du några skador eller smärtor, meddela läraren på plats.
Klassen börjar utsatt tid, tänk på att komma i god tid för att fylla på vatten, rulla ut din matta, tala med lärare osv.

Regionbussarna 141, 218, 310, 331, 350, 217, 219, 320, 340, 355 stannar precis utanför lokalen (hållplats Nygatan).
Närmaste hållplats för stadsbuss - Stortorget.
Närmaste bilparkering - Stortorget eller Norrtull. (Parkering förbjuden på gården utanför våra danslokaler).

Faktura skickas ut i samband med kursstart. Det går bra att delbetala, men det måste meddelas vid anmälan. Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället.

Lämna ditt mobiltelefonnummer och mejladress vid anmälan så vi lätt och snabbt kan nå dig med viktig information.

OBS!
Vi reserverar oss för att startdatum kan komma att ändras, alt. att studiecirkeln ej kan starta p.g.a. att för få deltagare är anmälda. INVÄNTA DÄRFÖR ALLTID SKRIFTLIG KALLELSE !
Med kallelsen följer ett inbetalningskort för kursavgiften.

Har du läst våra köpevillkor? Om inte gör detta innan du anmäler dig: http://www.dansaivaxjo.se/se/kurser-anmaelan/anm-bet-regler.html

Anmälan

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker

Rabatt på sjölivskurs och båtförsäkring

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor