Tillbaka till Husdjursskötsel

Rallylydnad grundkurs

Är du nybörjare och nyfiken på Rallylydnad, då är detta kursen för dig! Rallylydnad är en aktivitet där du och din hund verkligen får "hjärngympa" och öva på kontaktträning. Perfekt aktivitet för familjehunden!

Innehåll
Rallylydnaden riktar sig till den vanliga familjehundsägaren och är tänkt som ett roligt sätt att aktivera sin hund samt ett sätt att stärka relationen mellan hund och förare. Den största skillnaden mellan traditionell lydnad och rallylydnad är att man som förare får peppa och berömma sin hund under hela banan. I Rallylydnad ska förare och hund följa en bana med skyltar, varje skylt illustrerar och beskriver ett rallylydnadsmoment som ekipaget skall utföra. Rallylydnad är otroligt roligt för både hund och förare!

Upplägg
Kursen är på fem tillfällen och hålls inomhus i uppvärmda lokaler på Ilanda, i Dog-o-rama hundsporthall.
Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande kan vara åhörare.

Förkunskaper
För att gå kursen behöver din hund kunna sitt, ligg och följa dig i koppel vid vänster sida.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Tips på vidareutveckling
Vi erbjuder många kurser för dig och din hund, till exempel agility och allmänlydnadskurser.

Bra att veta
Ta med hundgodis och favoritleksak.

Ange ras vid anmälan!

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare