Tillbaka till Naturvård och djurskydd

Friluftsmatlagning- en dagstur!

Målet med denna kurs är att inspirera till friluftsmat som sätter guldkant på din friluftstur! På kursen tillagar vi lunch och fika på friluftskök. Dessutom ingår en kortare vandring i Hågadalen.

Innehåll
Vi träffas vid Kung Björns hög klockan 10.00 söndagen den 14 maj. Härifrån vandrar vi tillsammans i cirka 45 minuter till vår lunchplats. Här tittar vi på och diskuterar olika typer av kök. Vi använder gaskök och tillagar en gemensam lunch av torkade råvaror. Dagens meny består av Kantarellrisotto med torkat renkött, samt en fruktpaj till dessert. Under matlagningen berättar Sara om allt du bör tänka på när du packar mat för en längre vandring. Vad är lämpligt att ta med och hur tillagar man det? Du får också möjlighet att ställa frågor om vandring och friluftsliv i stort. Innan vi vänder åter mot Kung Björns hög kokar vi kaffe och fikar tillsammans.

Upplägg
Kursen erbjuds under 7 studietimmar 10.00 – 15.00

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig till vuxna från 13 år.

Kursledare
Sara Beckman är utbildad gymnasielärare i biologi. Hon är även utbildad naturguide och har flera års erfarenhet av att leda vandringar. Sara bedriver företaget www.nordligt.se, läs gärna mer om henne där.

Kursmaterial
Du får ett kompendium med recept som Sara själv har tagit fram.

Bra att veta
Bär oömma kläder. Om du har ett eget friluftskök får du gärna ta med dig detta, om du vill prova att tillaga mat med det. Observera att du i det fallet bör ta med dig bränsle samt meddela i anmälan om du har med dig eget kök. Det går även bra utan kök eftersom det finns 2 kök på plats. Begränsat antal platser till denna kurs.

Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Hoppa på en kurs

Inga problem!

Det går oftast bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

010-15 75 200

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor