Tillbaka till Dans

Dancehall nyb/forts från 13 år

 • Träna smidighet och taktkänsla
 • Få bättre kroppskontroll
 • Ha roligt

DANCEHALL nyb/forts från 13 år

Dancehall är vad man kallar den trendiga dansstilen som utvecklats i Jamaica under åren. Dansen består i det hela utav tre olika ”typer” av Dancehall. Dessa tre kallas Soca, Queenstyle och Kingstyle. På Pernillas dancehall klasser kommer ni att stöta på lite utav varje och själva få känna på skillnaden på både musik och rörelser beroende på stil.

UPPLÄGG OCH MÅL :

Pernilla stötte på stilen Dancehall för första gången för ca 2 år sedan. Att det var en ’love at first sight’ är ingen överdrift!
Pernilla lägger ner större delen av sin tid på att titta på andra framgångsrika dancehalldansare som är stora inspirationer. Hon tycker även mycket om att läsa om historian som ligger bakom stilen för att kunna kombinera det nya med det gamla och för att även kunna föra sin egen kunskap vidare till andra. Men hur roligt det än är att läsa och titta på andra så tycker hon inte att det finns något roligare än att dansa själv! Att delta i workshops och klasser med duktiga dansare och bara sluka inspiration och glädje är bland det bästa som finns. Detta är vad hon vill ge er elever. Inspiration och glädje.

Vill du vara med och ha superkul och både svettas och skratta så är det bara att titta hit!

FÖRKUNSKAPER : Inga men du har en viss fördel om du dansat tidigare

LEDARE : Pernilla Bursell
Pernilla är en tjej som dansat sedan barnsben och som älskar att showa och stå på scen. Men det var för ca tre år sedan som hon föll för dansen på riktigt. Efter en kväll med en massa dansklipp på Youtube så hade hon bestämt sig, hon skulle börja dansa Streetdance!

I ca treårs tid har nu Pernilla åkt runt och deltagit i workshops, camps och även tävlingar. Hon har studerat, lärt sig och nu vill hon även dela allt hon lärt sig med er!

De två stilar som Pernilla är mest insatt i är Dancehall och Hiphop. I hennes dans tycker hon även om att krydda på lite själv och blanda olika dansstilar och helt enkelt göra det så unikt som möjligt!
Hon är främst ute efter att inspirera men också att bli inspirerad. Men mest av allt så tycker hon att man ska ha kul och hon vill få alla att älska dansen lika mycket som hon själv gör!
På hennes klasser kommer man att få vara med om en energifylld, kämpig, utmanande men framförallt en rolig klass!

KURSMATERIEL: Valfri klädsel

BRA ATT VETA :
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs . Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Dusch och omklädningsrum finns.
Vårterminen är 14 tillfällen varav två är genrep 5/5 och föreställning på Jönköpings Teater den 6/5. Biljettförsäljning sker via www.jkpg.com
På sportlov och påsklov är det ingen dans undervisning om inte ledaren meddelat annat.

Lämna gärna ditt mobiltelefonnummer och mailadress vid anmälan så vi lätt och snabbt kan nå dig med viktig info. Om till exempel en lektion blir inställd så informerar vi om detta via sms då vi inte har möjlighet att ringa till alla kursdeltagarna. Därför är det viktigt att du lämnar mobilnummer!

Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället.

Välkommen!

Anmälan

 • Kurslokal: Medborgarskolan Jönköping DANS, Kämpevägen 35, Jönköping (Karta)
 • Ledare: Pernilla Bursell
 • Start: den 25 januari 2017
 • Dag och tid: Onsdag, fredag, lördag 18:30-19:30
 • Kurstimmar: 14
 • Tillfällen: 14
 • Kursnummer: 78064
 • Pris: 1120 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Jönköping DANS Jönköping

Kämpevägen 35, Jönköping
Telefon: 075-241 68 30

Medborgarskolan Jönköping
Box 515
55117 JÖNKÖPING

075-241 68 30
jonkoping@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Jönköping

Medborgarskolans musikwebb

Vare sig du spelar jazz, hårdrock eller hiphop… Här får du hjälp med replokaler, utrustning, inspelningar m.m.

Läs mer om Amplified, vår musikverksamhet

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker

Rabatt på sjölivskurs och båtförsäkring

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan