Tillbaka till Konsthantverk

Tälja introduktion - Nyhet!

  • Utveckla din kreativitet
  • Uttryck dig själv på ett nytt sätt

Drömmer du om att skapa dina egna hantverk? Vill du vara mer miljömedveten och skapa dina egna redskap i trä? Denna kurs visar vägen in i en värld av slöjdande!

Innehåll
En vass kniv och en träbit är allt som behövs för att börja tälja. Vi värmer upp med att göra ett enklare köksredskap, t.ex. en smörkniv eller en stekspade. I nästa steg får du lära dig att tälja en skålformad yta, t.ex. en slev. Att kunna tälja ger dig möjlighet att skapa allt ifrån slevar, leksaker, klädhängare eller enklare pallar. Denna kurs är en introduktion till täljandets alla möjligheter.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan med 3 sammankomster, samma dag och tid. Kursen omfattar 3*45 minuter per kurstillfälle. Om du vill fortsätta tälja efter kursens slut går det bra att anmäla sig till nästa kurs ”Tälja i naturen”.

Förkunskaper
Kursen vänder sig till dig som vill prova på att tälja. Både nybörjare och mer erfarna är välkomna. Vi lär av varandra utifrån där vi befinner oss.

Kursledare
Truls Olsson är utbildad lärare inom naturvetenskap, svenska, matematik och har ett stort intresse för att tälja köksredskap. Han började tälja köksredskap när ett av hans plastverktyg började smälta i stekpannan. För att göra varje redskap unikt följer Truls träets fibrer och former. Han använder inga elverktyg utan endast traditionella verktyg vid tillverkningen av redskapen.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Du behöver en kniv samt en vas skedkniv. Ved finns att tillgå på plats. Du får givetvis gärna ta med dig eget trä om du vill.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Gratis kurser i svenska och samhällskunskap för dig som är asylsökande.
Free tuition in Swedish and Swedish Society for asylum seekers.

Mer information/ More information

Hoppa på en kurs

Inga problem!

Det går oftast bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

010-15 75 200

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare