Tillbaka till Kinesiska

Kinesiska för nybörjare

  • Lär dig användbara ord och fraser
  • Få en inblick i den kinesiska kulturen
  • Kinesiska är högintressant för företag tack vare Kinas snabbväxande och enormt stora ekonomi

Kinesiskan är om man ser till antalet modersmålstalande ett av världens största språk. Närmare en femtedel av världens befolkning talar någon form av kinesiska och här ges du chansen att bättra på dina egna kunskaper. Det finns många olika dialekter och varianter av kinesiskan och på nybörjarkursen är det Mandarin ni lär er, även känt som standardkinesiska.

Innehåll
Under kursen börjar ni att träna på:
• Grammatik
• Att bygga upp ordförrådet
• Uttal

Med kurslitteraturen som stöd arbetar du med övningar av olika slag och tränar på att använda vardagsspråket så mycket som möjligt.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan, samma dag och tid under tio veckor. Varje kurstillfälle är 2x45 minuter. Eventuella lov/uppehåll bestäms i samråd mellan ledare och deltagare.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för att delta på nybörjarkursen.

Kursledare
Hui Ji Wahlström kom till Sverige 1992 och är född och uppväxt i Kina. Hon arbetar sedan 1997 som kursledare i kinesiska på Medborgarskolan och driver även företaget ChinaSweden AB, som bland annat arbetar med affärsutveckling och informationsförmedling mellan Kina och Sverige.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Boken som används är Kinesiska språket i Mittens rike, ISBN 978-91-574-7948-8 Bilda förlag. Du kan köpa boken på www.adlibris.com <http://www.adlibris.com> eller på www.bokus.com <http://www.bokus.com>

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
När du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör för utnyttja din rabatt på: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Bra att veta
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala din kursavgift? Uppge i meddelanderutan när du gör din beställning att du önskar delbetalning.

Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan