Tillbaka till Naturvård och djurskydd

Ryggvårdskurs för häst

Att hästens rygg fungerar väl och är utan spänningar är viktigt, det vet de flesta. Men vad kan du själv göra, som ryttare, för att hålla hästens rygg frisk och väl fungerande med massage och stretching. Det och mycket mer får veta på den här kursen!

Innehåll
Du får lära dig hur ryggen arbetar och vad du ska tänka på när du rider. Vi går igenom skillnaden på en spänd och avslappnad rygg samt hur du själv kan massera hästens rygg och några enkla stretchövningar.

Upplägg
Genomgång i teorisalen samt praktiska övningar på häst.

Förkunskaper
Hästvana är ett krav.

Kursledare
Carina Högkvist är diplomerad hästmassör och har även läst kursen ”Hästens rörelser” vid SLU i Uppsala.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Tips på vidareutveckling
Har du hund eller är intresserad av att vistas i naturen har vi många kurser att välja bland!

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare