Tillbaka till Trädgård

Florist för en kväll - Vårinspiration

Möt våren ute på landet och skapa vackra blomsterkreationer i vårens alla färger! Använd material från naturen när vi binder buketter och skapar bordsdekorationer.

Innehåll
Vi träffas en kväll och lär oss skapa ett fint arrangemang eller en bukett som passar bra till årets alla firanden - varför inte öva inför studenten och mors dag? Vi blandar teori och praktik och vår kunniga kursledare guidar oss igenom kvällen.

Upplägg
Kursen genomförs på landet hemma hos Ulrika Remne som driver Remne Blomsterdesign. Ulrikas hem är ett gammalt gästgiveri från 1700-talet. Här har varje årstid sin egen charm. Under vår och sommar möts ni av frigående höns i trädgården och om vädret tillåter tar vi en fika i syrenbersån mellan arbetena. På vintern tänder vi en brasa i kakelugnen och myser i Ulrikas stora bondkök tillsammans med katten. Läs gärna mer på www.remne-blomsterdesign.se <http://www.remne-blomsterdesign.se>

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Ulrika Remne är utbildad florist (Munkeröds Floristutbildning samt Floristutbildarna) och hon har drivit egen butik i Stockholm. Hon har även erfarenhet från Grand hotells floristavdelning samt ansvarat för Wirsbo Herrgårds blomsteruppsättningar. Våra ledare vidareutvecklar också kontinuerligt sin pedagogiska förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Materialkostnad tillkommer och betalas till ledaren på plats via kort eller kontant. Ungefärlig kostnad 250 kr per person. Det beror på materialet du väljer på plats.
Tag gärna med vaser och krukor.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Ni får ta med er era arbeten hem. I kursavgiften ingår fika. Minns att kursen hålls hemma hos Ulrika. Vägbeskrivning finns här på hemsidan.

Anmälan

Var med och forma framtiden! Kom, läs, diskutera och byt erfarenheter i denna läsecirkel om hur vi tillsammans kan forma ett hållbart samhälle.

Läs mer!

Hoppa på en kurs

Inga problem!

Det går oftast bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

010-15 75 200

Gratis kurser i svenska och samhällskunskap för dig som är asylsökande.
Free tuition in Swedish and Swedish Society for asylum seekers.

Mer information/ More information

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan