Tillbaka till Samhälls- och beteendevetenskap

Åldersdiskriminering föreläsning

Diskrimineringslagen förbjuder diskriminering som har samband med ålder. Lagen gäller bland annat inom arbetslivet och flera olika samhällsområden. Vilka rättigheter har du? Vart kan du vända dig för att få hjälp? Detta och många fler frågor är ämnen som tas upp under denna föreläsning med Per Hydén från Brottsförebyggande Centrum i Värmland (BFC). Per lyfter även fram exempel på rättsfall när det gäller åldersdiskriminering tas upp samt en diskussion kring destruktiva normer gällande ålder som kan tänkas finnas i vårt samhälle. Varm välkommen!

Evenemanget är ett samarbete mellan Brottsförebyggande Centrum i Värmland (BFC) och Medborgarskolan i Värmland/Örebro

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor