Tillbaka till Naturvård och djurskydd

Tälja

Drömmer du om att skapa dina egna hantverk? Vill du vara mer miljömedveten och skapa dina egna redskap i trä? Denna kurs visar vägen in i en värld av slöjdande!

Innehåll
En vass kniv och en träbit är allt som behövs för att börja tälja. Vi värmer upp med att göra ett enklare köksredskap, t.ex. en smörkniv eller en stekspade. I nästa steg får du lära dig att tälja en skålformad yta, t.ex. en slev. Att kunna tälja ger dig möjlighet att skapa allt ifrån slevar, leksaker, klädhängare eller enklare pallar.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan med 3 sammankomster, samma dag och tid. Kursen omfattar 3*45 minuter per kurstillfälle och ger i vår ljusa ateljé i Ekebybruk.

Förkunskaper
Kursen vänder sig både till dig som har deltagit på tidigare kurser samt dig som är nybörjare. Truls individanpassar och hjälper kursdeltagare på olika nivå.

Kursledare
Truls Olsson är utbildad lärare inom naturvetenskap, svenska, matematik och har ett stort intresse för att tälja köksredskap. Han började tälja köksredskap när ett av hans plastverktyg började smälta i stekpannan. För att göra varje redskap unikt följer Truls träets fibrer och former. Han använder inga elverktyg utan endast traditionella verktyg vid tillverkningen av redskapen.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Du behöver en kniv samt en vass skedkniv. Ved finns att tillgå på plats. Du får givetvis gärna ta med dig eget trä om du vill.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Hoppa på en kurs

Inga problem!

Det går oftast bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

010-15 75 200

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan